11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeTerapie PRP și injectări pentru tratarea articulațiilor, la Centrul Medical Phoenix Medicover

Terapie PRP și injectări pentru tratarea articulațiilor, la Centrul Medical Phoenix Medicover

Atunci când ne simțim tenul fără strălucire și obosit, cel mai înțelept lucru pe care îl putem face este să apelăm la ajutor de specialitate. Chiar dacă rutina proprie de îngrijire a tenului este foarte bine pusă la punct și folosim produse de calitate, de cele mai multe ori, procedurile manuale nu sunt suficiente și este nevoie de proceduri mecanice, care să redea fermitatea tenului, precum și strălucirea acestuia. Astfel de rezultate pot fi obținute cu ajutorul peeling-ului facial și a procedurii inovative PRP, la costuri accesibile.

„Tenul are nevoie de o atenție specială, cu atât mai mult cu cât ai un ten problematic sau ai vârsta de peste 35 de ani, când producția de colagen scade vertiginos și este nevoie de mult mai multă susținere pentru a avea un ten curat, cu pori micșorați și fermitate ridicată”, transmit specialiștii Centrului Medical Phoenix Medicover.

Terapia PRP, fără efecte secundare

Echipa Centrului Medical Phoenix Medicover recomandă terapia PRP și pentru tratarea afecțiunilor articulare și osoase.

„Serul PRP funcționează cu procesele de vindecare ale propriului corp pentru a vă repara articulațiile, astfel încât acestea să nu mai doară. Injecțiile cu PRP pot ajuta la repararea ligamentelelor și chiar a oaselor, ajutând la vindecarea țesuturilor articulare”, explică specialiștii.

Deoarece serul PRP este făcut din propriul sânge, terapia este compatibilă biologic cu pacientul, astfel că organismul nu o respinge și nu are efecte secundare.

PRP este o terapie regenerativă. Ea ajută corpul să se repare singur, pentru recăpătarea mobilității și confortul articulațiilor în săptămâni până la luni după injecții. Diferența poate începe să se simtă în doar câteva săptămâni. Îmbunătățirile continuă pe măsură ce corpul construiește țesuturi noi sănătoase, în următoarele șase luni.

Injectările, benefice pentru articulația genunchiului

Injectarea articulației genunchiului este o procedură medicală frecvent efectuată, de care se poate beneficia și în Centrele Phoenix Medicover. Injecțiile intraarticulare cu corticosteroizi și acid hialuronic și-au demonstrat eficacitatea pentru osteoartrita genunchiului. Combinația de corticosteroizi și acid hialuronic în gestionarea osteoartritei genunchiului poate oferi o ameliorare a simptomelor pentru pacienții care sunt candidați pentru terapii intraarticulare.

O injecție cu corticosteroizi este benefică pentru pacienții bursită, tendinită sau osteoartrită la una dintre articulații. Cortizolul este un hormon care acționează ca sistem de alarmă al organismului pentru a controla frica, starea de spirit și motivația. De asemenea, reglează tensiunea arterială și ține la distanță inflamația.

Acidul hialuronic poate atenua durerile

Injecțiile cu acid hialuronic sunt benefice pentru cei care suferă în mod regulat de dureri articulare. Aceste injecții terapeutice sunt cel mai frecvent utilizate pentru a ajuta la atenuarea durerii persistente de genunchi.

Acidul hialuronic este o substanță naturală care acționează ca un lubrifiant și un amortizor de șoc pentru articulații. Injecțiile cu acesta oferă un supliment al substanței atunci când corpul nu produce suficientă pentru a menține articulațiile fluide, în mișcare și fără durere.

Toate aceste terapii sunt efectuate de către specialiștii Centrului Medical Phoenix Medicover, iar pacienții pot beneficia de ele în baza unei programări la numărul 0351 421 133.

Mai multe detalii despre serviciile și specialitățile de care pot beneficia pacienţii la Centrului Medical Phoenix pot fi găsite aici: https://phoenix-hospital.ro/specialitati

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS