21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeUn aparat laser disponibil în România te scapă de durerile articulare chiar la tine acasă

Un aparat laser disponibil în România te scapă de durerile articulare chiar la tine acasă

Un aparat laser portabil face minuni în rândul pacienţilor care suferă de afecţiuni articulare cronice sau acute. Din 2017, B-Cure Laser a fost introdus pe piaţa din România de către compania GY Medical Solutions şi de atunci a ajuns la peste 15.000 de pacienţi şi medici. Tehnologia sa inovatoare permite tratamentul la domiciliu, efectuat chiar de pacient, şi a dovedit eficienţă chiar şi în cazurile de boli avansate.

„În România, încă ne confruntăm cu scepticismul şi reticenţa, oamenilor parcă nu le vine să creadă că pot trăi la bătrâneţe o viaţă fără durere şi fără să sufere. Pacientul român nu se prioritizează, ci se resemnează adesea cu durerea şi îndură. Dar cei care ajung la noi şi testează aparatul înţeleg că există soluţii care chiar sunt eficiente. Deşi oferim posibilitatea de retur în 14 zile, rar ni s-a întâmplat să primim produsul înapoi. Sunt şi medici care îl achiziţionează pentru a-l folosi în cabinet”, spune Gabriela Vîlcea, managerul companiei GY Medical Solutions, unic distribuitor al B-Cure Laser în România.

Răspunsul la durerea cronică

B-Cure laser a fost lansat în Israel în 2009 şi se adresează durerilor şi inflamaţiilor asociate cu afecţiuni articulare, cronice sau acute, cauzate fie de traumatisme, fie de boli degenerative.

„Cei mai mulţi dintre clienţii noştri sunt vârstnici ale căror afecţiuni sunt cronice şi au ajuns într-un stadiu destul de avansat şi le afectează mobilitatea şi funcţionalitatea. Mulţi oameni nu ies din casă, stau la pat sau reduc la minim deplasările din cauza unor dureri insuportabile de articulaţii sau de spate. Durerea cronică este o problemă medicală amplă, odată instalată în corp, trebuie să convieţuieşti cu ea. Soluţia nu este să luăm analgezice sau antiinflamatoare din când în când sau să dăm cu alifie. Oamenii care ajung la noi sunt, de cele mai multe ori, oameni care au dureri de ani întregi, pentru care un gelurile antiinflamatorii nu mai au efect. Iar medicaţia analgezică pe termen lung nu este o soluţie”, explică Gabriela Vîlcea.

„Oamenii sunt obişnuiţi să găsească soluţia în cabinetul medicului”

O parte din pacienţi sunt familiarizaţi cu tratamentul laser, merg la fizioterapie sau la băi odată la ceva timp, însă procentul acestora este, din păcate, destul de mic, spune managerul GY Medical Solutions. Iar astfel de tratamente sunt periodice, nu continue. Apoi, există o altă problemă. „Oamenii sunt încă obişnuiţi să găsească probleme în cabinetul medicului, însă când vorbim de problemele cronice, lucrurile nu stau chiar aşa. E ca şi când te-ai duce la nutriţionist şi te-ai aştepta să slăbeşti numai datorită consultaţiei din cabinet. În afecţiunile cronice, este important ce se întâmplă zi de zi, acasă”, transmite antreprenorul.

Cum funcţionează B-Cure Laser

Tratamentul laser face parte dintre soluţiile fizioterapiei. B-Cure laser face, însă, acest tratament „portabil”. Aparatul este mic, poate fi purtat peste tot şi poate fi utilizat de oricine, oricând.

„Aparatul produce o rază de laser rece, care nu arde şi care are proprietatea de a pătrunde în profunzimea ţesutului şi de a ajunge în locul în care se produc deteriorările. Este complet absorbit de ţesutul deteriorat, iar energia absorbită devine o energie celulară, biologică, are rolul de fotobiostimulare. Mai exact, creşte metabolismul biocelular şi încep să se iniţieze mecanisme de refacere. Creşte producţia de endorfine, scăzând astfel durerea. Creşte producţia de enzime care scad inflamaţia. Sunt reacţii în cascadă care duc apoi la creşterea mobilităţii şi pe termen mediu spre lung, efectul este cumulativ, pacientul începe să se simtă din ce în ce mai bine. Calitatea vieţii creşte”, spune distribuitorul B-Cure Laser.

Aparatul funcţionează cu acumulatori reîncărcabil şi are numai trei butoane. Tratamentul poate fi aplicat fără întrerupere, devenind astfel foarte eficient. Este o alternativă foarte bună şi la infiltraţii, cu beneficiul major că tratamentul poate fi aplicat de pacient, acasă, fără a mai introduce niciun ac în corp. Este eficient, de asemenea, în faze avansate ale afecţiunilor cronice, unde se recomandă, de obicei, intervenţia chirurgicală.

„Ne dorim ca oamenii să încerce produsul pentru a se convinge că poate exista o viaţă fără durere. Şi fiecare pacient mulţumit e o bucurie pentru noi”, spune Gabriela Vîlcea.
Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta distribuitorul B-Cure Laser la numărul de telefon 021 9092.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS