11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAl doilea caz de variola maimuței, diagnosticat în România

Al doilea caz de variola maimuței, diagnosticat în România

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută, iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, conform antena3.ro.

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat luni în România

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat luni în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Medicii au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza săptămâna trecută că „deşi riscul actual pentru sănătatea umană şi pentru publicul larg rămâne scăzut, riscul pentru sănătatea publică ar putea să crească”. OMS anunţa circa 780 de cazuri de variola maimuţei, confirmate în laboratoare medicale din 27 de ţări non-endemice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS