6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatate(VIDEO) Rafila: Statele membe UE vor primi vaccin împotriva variolei

(VIDEO) Rafila: Statele membe UE vor primi vaccin împotriva variolei

Fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar România a solicitat iniţial 1.000 de doze din acest vaccin, a declarat vineri Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/563293595213106

„Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin, cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei, conform Agerpres.

Sunt puţine ţări care au acest vaccin

El a adăugat sunt puţine ţări care au acest vaccin şi va trebui să existe un mecanism de distribuţie al acestuia prin intermediul HERA.

„A fost doar o discuţie informală (despre achiziţionarea de vaccin – n.r.), dumneavoastră vreţi nişte răspunsuri pe care nu le are nimeni, nici la Comisia Europeană. Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global.

Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a menţionat Rafila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS