6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii, în Marea Britanie

Alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii, în Marea Britanie

Alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii de sub 10 au fost confirmate vineri de Autorităţile sanitare britanice. Bilanţul total al cazurilor a urcat la 222 în această ţară, relatează EFE.

Potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară (UKHSA), dintre cazurile confirmate 158 au fost raportate în Anglia, 31 în Scoţia, 17 în Ţara Galilor şi 16 în Irlanda de Nord, agenţia precizând că nu s-a semnalat niciun deces.

Majoritatea cazurilor corespund minorilor cu vârsta sub 5 ani

Majoritatea cazurilor corespund minorilor cu vârsta sub 5 ani, care iniţial au prezentat simptome de gastroenterită urmate de icter (colorare în galben a pielii ca urmare a creşterii nivelului de bilirubină), conform Agerpres.

Consiliera medicală a UKHSA, Renu Bindra, a informat că studiile sugerează „asocierea cu un adenovirus şi că se explorează această legătură, alături de alţi factori care ar fi putut interveni, precum infecţii prealabile inclusiv cu COVID-19”.

„Colaborăm cu alte ţări care se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor pentru a împărtăşi informaţii şi a afla mai multe despre aceste infecţii”, a declarat consiliera mediilor locale.

„Probabilitatea ca minorii să dezvolte hepatită continuă să fie extrem de scăzută“

„Probabilitatea ca minorii să dezvolte hepatită continuă să fie extrem de scăzută. Menţinerea măsurilor igienă şi de a se asigură că copiii se spală bine pe mâini ajută la reducerea răspândirii multor infecţii comune, inclusiv adenovirusul”, a subliniat Renu Bindra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS