19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăSanatate15 cazuri de variola maimuţei în Quebec

15 cazuri de variola maimuţei în Quebec

Provincia canadiană Quebec a raportat luni 15 cazuri de variola maimuţei, a anunţat, marţi, departamentul de sănătate din Quebec, care a mai precizat că se aşteaptă la mai multe cazuri în alte provincii ale ţării, relatează Reuters.

Ministrul canadian al Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, a declarat că mai multe probe din alte provincii ale ţării au fost trimise la un laborator din Winnipeg pentru a fi testate.

„Ne aşteptăm să fie confirmate mai multe cazuri în zilele următoare”, a spus Jean-Yves Duclos într-un comunicat.

Nu a fost imediat clar ce simptome prezintă persoanele infectate şi nici cât de gravă ar putea fi starea lor.

Duclos a mai precizat că Guvernul federal a început să pună la dispoziţie „vaccinul Imvamune şi medicamentele din rezerva strategică naţională de urgenţă în jurisdicţiile din întreaga ţară”.

Primul transport cu doze de vaccin Imvamune a fost trimis marţi în Quebec, a mai menţionat el.

„Vreau să reiterez canadienilor că este o situaţie diferită faţă de cea în contextul apariţiei COVID-19”, a subliniat Duclos, argumentând că, spre deosebire de pandemia de coronavirus, Canada are deja o rezervă de vaccinuri la îndemână.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă rară, iar simptomele sunt în general uşoare, fiind înregistrată pentru prima dată în Republica Democrată Congo în anii 1970. Numărul cazurilor în Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu.

Canada a confirmat primele două cazuri de variola maimuţei săptămâna trecută, după ce autorităţile sanitare locale au anunţat că investighează 17 cazuri suspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Drumurile naționale din Oltenia, întreținute cu 98,5 milioane de...

Drumurile naționale din Oltenia, întreținute cu 98,5 milioane de euro. Banii vin prin CNAIR pentru DRDP Craiova și cele șase secții.

ȘTIRI GdS