16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatate15 cazuri de variola maimuţei în Quebec

15 cazuri de variola maimuţei în Quebec

Provincia canadiană Quebec a raportat luni 15 cazuri de variola maimuţei, a anunţat, marţi, departamentul de sănătate din Quebec, care a mai precizat că se aşteaptă la mai multe cazuri în alte provincii ale ţării, relatează Reuters.

Ministrul canadian al Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, a declarat că mai multe probe din alte provincii ale ţării au fost trimise la un laborator din Winnipeg pentru a fi testate.

„Ne aşteptăm să fie confirmate mai multe cazuri în zilele următoare”, a spus Jean-Yves Duclos într-un comunicat.

Nu a fost imediat clar ce simptome prezintă persoanele infectate şi nici cât de gravă ar putea fi starea lor.

Duclos a mai precizat că Guvernul federal a început să pună la dispoziţie „vaccinul Imvamune şi medicamentele din rezerva strategică naţională de urgenţă în jurisdicţiile din întreaga ţară”.

Primul transport cu doze de vaccin Imvamune a fost trimis marţi în Quebec, a mai menţionat el.

„Vreau să reiterez canadienilor că este o situaţie diferită faţă de cea în contextul apariţiei COVID-19”, a subliniat Duclos, argumentând că, spre deosebire de pandemia de coronavirus, Canada are deja o rezervă de vaccinuri la îndemână.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă rară, iar simptomele sunt în general uşoare, fiind înregistrată pentru prima dată în Republica Democrată Congo în anii 1970. Numărul cazurilor în Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu.

Canada a confirmat primele două cazuri de variola maimuţei săptămâna trecută, după ce autorităţile sanitare locale au anunţat că investighează 17 cazuri suspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS