19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăSanatateOMS: Focarul de variola maimuței este „controlabil”

OMS: Focarul de variola maimuței este „controlabil”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, marți, că au fost confirmate 131 de cazuri de variola maimuței și alte 106 cazuri sunt suspecte, transmite Reuters.

Primul caz a fost raportat pe 7 mai, în afara țărilor în care se răspândește de obicei. În timp ce focarul este unul neobişnuit, el rămâne „controlabil”, a precizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii care convoacă noi reuniuni pentru a veni în ajutorul statelor membre cu mai multe sfaturi legate de modalitatea de gestionare a situației.

„Vrem să oprim transmiterea de la om la om“

„Vrem să oprim transmiterea de la om la om. Putem face acest lucru în țările nonendemice”, a declarat epidemiologul Maria Van Kerkhove, referindu-se la cazurile recente din Europa și America de Nord, potrivit BBC.

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variolă a maimuței în Europa și America de Nord va aduce după sine necesitatea unei vaccinări în masă, deoarece măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii acesteia, a declarat luni un înalt oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primele amenzi date asociațiilor de proprietari care nu dau...

Primăria Craiova pune tunurile pe asociațiile de proprietari. Administrația...

ȘTIRI GdS