18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPeste 70% din paciente, depistate cu infecţii în cadrul campaniei de consultaţii ginecologice gratuite de la Spitalul MaDonna Maria

Peste 70% din paciente, depistate cu infecţii în cadrul campaniei de consultaţii ginecologice gratuite de la Spitalul MaDonna Maria

Din 183 de paciente care s-au prezentat la un consult ginecologic cu recoltare de analize specifice la Spitalul Madonna Maria în luna martie, în cadrul campaniei gratuite demarate de unitatea medicală, 135 au fost depistate cu infecţii vaginale. Au existat şi 13 cazuri de modificări la rezultatele examenului Babeş-Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, unele cu risc scăzut, dar şi unele cazuri cu risc înalt.

Pe tot parcursul lunii martie, Spitalul MaDonna Maria, singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul ţării, clasificat şi acreditat de Ministerul Sănătăţii şi de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate cu cel mai ridicat grad de încredere din România, gradul II, a oferit consultații ginecologice și recoltare de analize specifice gratuite. Iniţiativa s-a bucurat de un ecou puternic în comunitate, astfel că locurile disponibile au fost epuizate încă din primele zile. Ca urmare a cererii crescute, Spitalul a decis să aloce încă un medic pentru consultaţii, astfel încât numărul beneficiarelor campaniei să fie cât mai mare.

Multe paciente au trecut peste un prag psihologic”

Campania a dovedit că este nevoie de astfel de iniţiative pentru a putea schimba mentalităţi şi pentru a învinge temeri nefondate, spre binele pacientelor.

“Am avut o pacientă de 48 de ani care nu făcuse în viaţa ei o recoltare de secreţie pentru analize vaginale şi Papanicolau. O altă pacientă, care nu se mai prezentase de 20 de ani la medicul ginecolog, a fost depistată cu risc crescut de cancer de col uterin. Multe dintre paciente ne-au mărturisit că nu au mers la medicul ginecolog de o perioadă lungă – 3, 5, 7 ani sau peste”, a transmis Alexandra Preda, managerul Spitalului de obstetrică-ginecologie MaDonna Maria din Craiova.

O pacientă a fost depistată inclusiv cu hipertensiune arterială la controlul de rutină care a precedat examenul ginecologic şi a fost redirecţionată către medicul cardiolog.

“Pacienta chiar a revenit ulterior şi ne-a mulţumit pentru că am ajutat-o să îşi descopere problemele cardiace”, spune Alexandra Preda.

“Cu toţii ne bucurăm că am reuşit să mobilizăm cât mai multe femei. Multe şi-au depăşit temerile şi au trecut peste un prag psihologic. Este clar că este nevoie de astfel de campanii şi sperăm să inspirăm şi pe alţii să ajute femeile să înţeleagă cât de important este consultul ginecologic de rutină care, din păcate, încă este tratat de prea mulţi oameni drept un subiect tabu”, este mesajul echipei Spitalului MaDonna Maria.

Spitalul MaDonna Maria vă aşteaptă pe strada Constantin Brâncuşi, la numărul 8, în municipiul Craiova. Pentru detalii suplimentare, aveţi la dispoziţie site-ul oficial al spitalului: https://www.maternitateamadonna.ro/, dar şi pagina de Facebook: https://ro-ro.facebook.com/maternitateamadonnamaria.craiova/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS