5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlexandru Rafila ia în calcul renunțarea la tichetele de masă pentru persoanele vaccinate

Alexandru Rafila ia în calcul renunțarea la tichetele de masă pentru persoanele vaccinate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ia în calcul renunțarea la acordarea tichetelor de masă de 100 de lei pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, într-un moment în care numărul românilor care se vaccinează este în continuă scădere.

Potrivit legii, tichetele se acordă persoanelor care se vaccinează cu schema inițială (primele două doze Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca sau doza unică Johnson&Johnson), nu și pentru doza booster (doza 3), până la data de 31 decembrie 2021, conform HotNews.

Alexandru Rafila a afirmat, într-o întâlnire cu medicii de familie, că se gândește să nu mai prelungească acordarea tichetelor după 1 ianuarie 2022 și a confirmat, ulterior, informația pentru HotNews.ro, motivând că „stimulentele financiare nu mai produc efecte”.

De cealaltă parte, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoițanu, unul dintre medicii care au participat la întâlnirea cu Alexandru Rafila, a declarat că „pentru o parte dintre pacienți aceste tichete funcționează, este ceea ce îi atrage la vaccinare”.

Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că ia în calcul renunțarea la acordarea tichetelor, motivând că acestea „nu mai produc efecte”, însă a subliniat că discuția cu medicii de familie, în timpul căreia a vorbit despre această posibilitate, „a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”.

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei.

Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS