11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedici ATI de la Timișoara au decis să meargă din casă în casă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-COVID

Medici ATI de la Timișoara au decis să meargă din casă în casă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-COVID

Confruntați cu secțiile de terapie intensivă pline cu pacienți cu forme grave de COVID-19, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au decis să meargă din casă în casă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze: „Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”.

La campanie de informare vor lua parte medici rezidenți ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, care începând de joi vor merge din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă, ca să le explice oamenilor de ce este necesar să se vaccineze, potrivit HotNews.

În ce condiţii a fost luată o astfel de decizie și cum va decurge campania

Săptămâna aceasta, ei se vor afla în zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, începând cu ora 17.00
Reprezentanții spitalului explică cum a fost luată o astfel de decizie și cum va decurge campania:

„Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de par, din cauza că refuză vaccinul sau nu cred că boală există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce?

De ce oamenii nu vor să se vaccineze?

De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români?

Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta.

De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm.

„Vom sta de vorba cu timișorenii și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse“

Vom sta de vorba cu timișorenii, le vom împărtăși din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse.

De mâine, vom începe această campanie de informare a cetățenilor. Sperăm să ajungem în cât mai multe zone din oraș, să întâlnim cât mai mulți oameni pe care să-i convingem că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformarile practicate de antivaccinisti, în special în mediul online”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS