17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNoul tratament cu anticorpi AstraZeneca poate elimina decesul și orice evoluție severă a infectării cu Covid-19

Noul tratament cu anticorpi AstraZeneca poate elimina decesul și orice evoluție severă a infectării cu Covid-19

Tratamentul cu anticorpi dezvoltat de gigantul farmaceutic AstraZeneca și-a demonstrat capacitatea de a preveni și de a trata Covid-19, potrivit unor noi date. Creat pentru a crește șansele de răspuns împotriva noului coronavirus a celor care au un sistem imunitar mai scăzut, AZD7442 poate fi soluția pe care o așteaptă și România într-un context pandemic în care ocupă deja primele locuri în topul celor mai afectate țări.

Testele au demonstrat: noul tratament elimină progresia câtre boli severe sau chiar deces, potrivit economictimes.indiatimes.com.

AstraZeneca a creat primul tratament cu Evusheld, prima combinație de anticorpi monoclonali, modificați pentru a asigura protecție pe termen lung împotriva Covid-19. Tratamentul și-a demonstrat eficiența în prevenirea COVID-19 în studiul randomizat, de faza III (PROVENT), un nivel ridicat de protecție împotriva COVID-19 simptomatic, cu o reducere de 77 % a riscului de a dezvolta COVID-19 simptomatic, administrat în doză unică.

 Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca
Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca

Mai mult de 75% dintre participanți au avut comorbidități, printre care condiții cunoscute ca având un răspuns redus la vaccinare: onco/hematooncologie, transplant, dializă, terapii imunosupresoare. Nu a fost niciun caz de afectare severă și nu a fost înregistrat niciun deces prin COVID-19 în rândul persoanelor tratate cu AZD7442. Drept urmare EMA a început procedura de analiză pentru Evusheld și, într-un scenariu optimist în care va fi aprobat rapid, noul tratament va putea să joace un rol important în ieșirea din pandemie.

Aceste rezultate importante pentru AZD7442, combinația noastră de anticorpi cu acțiune îndelungată, se adaugă la tot mai multe dovezi privind utilizarea acestei terapii atât în ​​prevenirea, cât și în tratamentul COVID-19. O intervenție timpurie cu acești anticorpi poate oferi o reducere semnificativă a progresiei către boli severe, cu protecție continuă timp de mai mult de șase luni, ” a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS