2.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateEMA: Boosterul cu alt tip de vaccin decât cel folosit la vaccinarea completă pare mai eficientă

EMA: Boosterul cu alt tip de vaccin decât cel folosit la vaccinarea completă pare mai eficientă

Vaccinarea cu alt tip de vaccin împotriva Covid-19 după vaccinarea completă ar provoca un răspuns imunitar mai puternic decât cu acelaşi vaccin, anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP.

Agenţia europeană, cu sediul la Amsterdam, a anunţat, joi, că studiază date pentru a decide dacă se aliniază unei decizii a Agenţiei americane a medicamentului (FDA), care a autorizat, miercuri, vaccinarea cu alt tip de vaccin decât cel de la vaccinarea completă, conform News.ro.

Vaccinurile anticovid Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson şi AstraZeneca-Ofxord sunt autorizate, în prezent, în Uniunea Europeană (UE).

EMA a aprobat principiul vaccinării cu a treia doză Pfizer-BioNTech a persoanelor în vârstă de peste 18 ani şi a lăsat statele membre UE să aleagă populaţia eligibilă.

”Constatăm că există câteva rezultate promiţătoare în studii care confirmă că această abordare provoacă, prin anumite combinaţii de vaccinuri, un răspuns imunitar mai puternic decât atunci când se foloseşte acelaşi tip de vaccin, la o vaccinare suplimentară”, a declarat într-o conferinţă de presă Marco Cavaleri, însărcinat cu strategia vaccinării la EMA.

Mai multe ţări au aprobat vaccinarea cu o doză suplimentară (”booster”) în vederea unei consolidări a imunităţii persoanelor vaccinate, care pare să scadă după câteva luni, însă de obicei cu acelaşi tip de vaccin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați...

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult...

ȘTIRI GdS