15.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateUE ar putea semna un acord de aprovizionare cu medicamentul experimental al Merck pentru Covid-19

UE ar putea semna un acord de aprovizionare cu medicamentul experimental al Merck pentru Covid-19

Uniunea Europeană ar putea lua în considerare semnarea unui acord de aprovizionare cu medicamentul experimental al Merck pentru Covid-19 după ce compania îi va cere aprobarea acestuia, a declarat marţi un oficial de rang înalt al UE, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Tratamentul antiviral oral molnupiravir a fost dezvoltat de Merck în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics.
Dacă va fi aprobat de autorităţile de reglementare, tratamentul ar fi primul medicament pentru Covid-19 administrat pe cale orală şi, de asemenea, primul tratament pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în principal pentru a trata bolnavii critici.

UE ar lua în considerare o achiziţie comună de molnupiravir

UE ar lua în considerare o achiziţie comună de molnupiravir, ”dacă Merck va face cerere la EMA”, a declarat oficialul UE, referindu-se la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Merck a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă în Statele Unite

Luni, Merck a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă în Statele Unite, care şi-au asigurat deja 1,7 milioane de tratamente molnupiravir, la un preţ de 700 de dolari pe o serie de tratament.
Washingtonul a investit în dezvoltarea drogului.

Pe tot parcursul pandemiei, UE a semnat acorduri de achiziţie în avans pentru vaccinuri experimentale şi medicamente împotriva coronavirusului înainte ca producătorii să depună cereri la EMA.
Însă oficialul UE a spus că această abordare s-a schimbat acum, deoarece blocul celor 27 de naţiuni a intrat într-o nouă fază în criza sănătăţii.

Autoritatea de reglementare a UE evaluează datele imediat ce acestea devin disponibile

Cu aproximativ 75% din populaţia sa adultă vaccinată, UE semnează acum acorduri anticipate numai atunci când medicamentele au început cel puţin aşa-numita revizuire continuă cu EMA, a spus oficialul.
În cadrul acestei proceduri, autoritatea de reglementare a UE evaluează datele imediat ce acestea devin disponibile, în loc să aştepte o cerere oficială atunci când au fost colectate toate informaţiile solicitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCM Craiova, la un pas de surpriză! Baia Mare...

Așa cum ne așteptam, SCM Craiova a avut parte...

ȘTIRI GdS