5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS critică ritmul lent în care se desfăşoară vaccinarea în Europa

OMS critică ritmul lent în care se desfăşoară vaccinarea în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat astăzi ritmul lent „inacceptabil” în care se desfăşoară vaccinarea împotriva COVID-19 în Europa, care se confruntă cu „cea mai îngrijorătoare situaţie pandemică după mai multe luni”, potrivit Agerpres.

„Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia”, a avertizat filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni.

„Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie“

„Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă.

Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc.

În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat într-un comunicat.

Numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie „rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.
De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS