23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateVaccinul anti-COVID-19 care ar oferi imunitate 17 ani

Vaccinul anti-COVID-19 care ar oferi imunitate 17 ani

La Spitalul Universitar din Tübingen studiile clinice ale vaccinului CoVAC1 au început deja de anul trecut. Spre deosebire de toate celelate, acest vaccin se bazează pe activarea unui răspuns puternic și de lungă durată al celulelor T împotriva SARS -CoV-2.

„Din câte știm, acesta este primul vaccin candidat care se concentrează exclusiv pe activarea celulelor T”, explică cercetătorul principal Juliane Walz.

Două tipuri de celule imune joacă un rol important în combaterea eficientă a bolilor virale:

  • celulele T care pot distruge direct celulele infectate cu virus,
  • permit formarea anticorpilor care neutralizează virusul de către celulele B, transmite newsweek.ro.

Aceste două tipuri de celule joacă, de asemenea, un rol crucial în apărarea imună împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

În timp ce testele de anticorpi sunt deja efectuate în mod obișnuit, se știe destul de puțin despre răspunsul celulelor T împotriva SARS-CoV-2.

Procesul de testare continuă

Institutul Paul Ehrlich, care este responsabil pentru aprobarea studiilor clinice, a dat undă verde pentru ca procesul de testare să înceapă la 25 noiembrie 2020.

În prima parte a studiului clinic, voluntarii sănătoși cu vârste între 18-55 de ani sunt vaccinați cu noua formulă.

Ulterior și voluntarii mai în vârstă cu boli preexistente pot primi vaccinul.

Studiul include o programare de screening, o programare de vaccinare și șase programări la control într-o perioadă de șase luni.

Cercetările științifice recente au arătat că persoanele infectate cu un virus Sars similar cu Covid-19 au dezvoltat o imunitate a celulelor T care poate acționa până la 17 ani.

Agenția de Sănătate Publică din Anglia a colaborat cu compania de diagnosticare Oxford Immunotec pentru un studiu pe câteva mii de oameni, într-un efort de a afla dacă au dobândit imunitatea celulelor T la Covid-19.

Noul studiu urmează cercetărilor recente care au arătat că persoanele infectate cu un virus Sars similar cu Covid-19 au dezvoltat imunitatea celulelor T care poate acționa până la 17 ani, ceea ce înseamnă că mult mai multe persoane pot fi imune pentru o perioadă lungă de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS