13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe eficienţă a avut plasma convalescentă în tratamentul bolnavilor Covid din ţară

Ce eficienţă a avut plasma convalescentă în tratamentul bolnavilor Covid din ţară

Plasma convalescentă a dat rezultate în tratarea bolnavilor cu forme severe de coronavirus din România, rata de supravieţuire fiind mai mare în rândul celor care au beneficiat de acest tratament.

În România, au fost administrate 6412 doze de plasmă unui număr de 2346 pacienți, din care 417 erau ventilați mecanic, transmite 360medical.ro. 

,,Ultimele studii despre siguranța și beneficiile plasmei convalescente ne arată că aceasta este sigură: sub 0,3% reacții adverse severe. De asemenea, studiile ne arată că plasma convalescentă administrată în primele zile reduce cu până la 60% riscul de a dezvolta forme severe, respectiv reduce semnificativ riscul de deces”, a precizat Florin Hozoc, CEO al unei companii care a asigurat gratuit echipamente și consumabile pentru recoltarea de plasmă convalescentă în România.

,,Sunt diferențe majore între rezultatele obținute la administrarea precoce (rata de supraviețuire de 80%) respectiv administrarea la pacienți intubați (rata de supraviețuire de 25%). Dar în România, pacienții intubați care au primit plasmă au avut o rată de supraviețuire mult mai mare, față de cei intubați ce nu au primit plasmă (25% versus 5%)”, a declarat Florin Hozoc,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS