11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDr. Iuliana Manea, DSP Dolj: Începem vaccinarea în centrele rezidențiale

Dr. Iuliana Manea, DSP Dolj: Începem vaccinarea în centrele rezidențiale

Etapa a doua a vaccinării anti Covid începe vineri, 15 ianuarie, la nivelul Doljului, cu persoanele din centrele rezidențiale. Conform informațiilor transmise până acum de autoritățile de la centru, în cadrul videoconferințelor, este prevăzut ca această etapă să dureze două săptămâni. Începând cu data de 1 februarie, ar începe imunizarea persoanelor din categoriile de risc și a personalului din domeniile strategice, anunță dr. Iuliana Manea, coordonator DSP Dolj.

Puține reacții adverse raportate în Dolj

Până marți, 12 ianuarie, în prima fază a vaccinării naționale anti Covid, 5686 de persoane fuseseră vaccinate în Dolj. Este vorba de personal din unitățile sanitare de primă linie sau spitale suport Covid. La cele peste 5500 de persoane vaccinate, DSP spune că au fost înregistrate doar 5 reacții adverse minore.

Echipe mobile pentru vaccinarea în centrele rezidențiale

În centrele rezidențiale, vaccinarea se va face de către echipe mobile, menționează reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Dolj. „Etapa a doua a vaccinării începe în 15 ianuarie cu persoanele din centrele rezidențiale. Timp de două săptămâni, vor exista echipe mobile care sunt afiliate unităților sanitare care au centre de vaccinare. Noi deja facem repartiția. La unitățile medico-sociale din județ, vaccinarea se va face la cel mai apropiat spital care are centru de vaccinare”, a transmis dr. Iuliana Manea pentru Gazeta de Sud.

O echipă mobilă de la Spitalul din Calafat urmează să vaccineze persoanele de la unitățile medico-sociale din Cetate și Plenița. Dăbuleniul, care are centrul de vaccinare la spitalul din localitate, va fi responsabil de administrarea vaccinului la unitățile medico-sociale din Amărăștii de Jos, Bechet și Sadova. O echipă mobilă de la Filiași va merge la centrele rezidențiale din subordinea DGASPC care se află în localitate și la unitatea medico-socială de la Melinești.

„În ceea ce privește Craiova, Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Filantropia vor acționa cu echipe mobile pentru căminele de bătrâni și centrele rezidențiale DGASPC din oraș”, precizează dr. Manea.

Din 1 februarie, următoarea etapă

După 1 februarie, începe și vaccinarea populației din categoriile de risc și din domenii esențiale, conform informațiilor transmise către direcțiile de sănătate publică până în acest moment.

„Acestea sunt informațiile pe care le avem în urma videoconferințelor. Din 15 ianuarie, timp de două săptămâni, se vaccinează persoanele din centrele rezidențiale, iar din 1 februarie se va începe vaccinarea în centrele comunitare, în număr de 26 în Dolj -14 în Craiova, 12 în județ”, adaugă reprezentantul DSP Dolj. Dr. Iuliana Manea spune că, din februarie, se va începe imunizarea populației cu vârsta de peste 65 de ani și a persoanelor care se află în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, dar și cu personalul din domeniile strategice.

Unde va avea loc vaccinarea din 1 februarie

Din 1 februarie, vaccinarea populației va fi organizată în centrele stabilite deja în județ.

În Craiova, cele 14 centre de vaccinare sunt amplasate în 5 locații: Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, Sala Polivalentă, Sala de Sport – Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, Sala de Sport – Școala Gimnazială „Decebal”, Craiova, Hostel Griffon Craiova.

Celelalte 12 centre de vaccinare se află în Băilești – ONG Aldocet, Calafat – Casa de Cultură, Dăbuleni – Școala nr. 4, Filiași – Sala Sport, Segarcea – Casa de Cultură, Poiana Mare – Școala Tunarii Vechi, Moțăței – Dispensarul Uman, Călărași – Căminul Cultural, Sadova – Căminul Cultural, Daneți – Școala Profesională, Ostroveni – Dispensarul Uman, Valea Stanciului – Școala Gimnazială „Horezu Poenari”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS