3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePeste un milion de locuitori ai Uniunii Europene au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19

Peste un milion de locuitori ai Uniunii Europene au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19

Peste un milion de locuitori ai Uniunii Europene au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19. Danezii, germanii şi italienii sunt pe primele locuri, potrivit unui bilanţ stabilit miercuri de AFP.

De la începutul campaniei de vaccinare în UE, la sfârşitul lunii decembrie, cel puţin 1,1 milioane de persoane sau circa 0,2% din populaţia Uniunii au primit o doză din vaccinul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech, singurul administrat în prezent în UE.

Un al doilea vaccin, cel dezvoltat de compania americană Moderna, a fost autorizat Comisia Europeană

Un al doilea vaccin, cel dezvoltat de compania americană Moderna, a fost autorizat miercuri de Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Statele Unite au administrat doze la peste 4,84 milioane de persoane (1,5% din populaţia sa)

Prin comparaţie, Statele Unite au administrat doze la peste 4,84 milioane de persoane (1,5% din populaţia sa), China la mai mult de 4,5 milioane de persoane (0,3% din populaţia sa, până la 31 decembrie), Israelul la 1,49 milioane de persoane (17,2%) şi Marea Britanie la peste 1,3 milioane de persoane (1,9%). Toate aceste ţări şi-au început campania de vaccinare înaintea Uniunii Europene.

În Uniunea Europeană, Germania a administrat cele mai multe vaccinuri

În Uniunea Europeană, Germania a administrat cele mai multe vaccinuri (367.331), înaintea Italiei (260.948), Poloniei (140.226), Spaniei (139.339) şi Danemarcei (63.312), conform celor mai recente date disponibile.

Ca proporţie în funcţie de populaţie, Danemarca a vaccinat cel mai mult în Uniunea Europeană

Însă ca proporţie în funcţie de populaţie, Danemarca a vaccinat cel mai mult în Uniunea Europeană: 1,1% din populaţia daneză a primit o doză, cu mult înaintea Germaniei (0,44%), Italiei (0,43%) şi Sloveniei (0,43%).

Israel sau Emiratele Arabe Unite, campioane în materie de vaccinare
 

Aceste cifre sunt însă departe de cele înregistrate de Israel (17,2%) sau Emiratele Arabe Unite (8,4%), campioni în materie, care au început campania de vaccinare pe 19 şi, respectiv, 14 decembrie.

La rândul lor, aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene şi-au început campania de vaccinare între 26 şi 29 decembrie, cu excepţia Olandei, care a demarat campania abia pe 6 ianuarie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS