24.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăSanatateFosta şefă a Spitalului de Boli Infecţioase Iași, confirmată cu COVID-19 după ce s-a vaccinat

Fosta şefă a Spitalului de Boli Infecţioase Iași, confirmată cu COVID-19 după ce s-a vaccinat

Carmen Dorobăţ, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, anunță că a fost confirmată cu COVID-19 după ce s-a vaccinat. Ea a explicat că anticorpii protectori apar la 10-15 zile după vaccinare și i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze.

„Am făcut un drum săptămâna trecută la București. Niciuna dintre persoanele cu care am intrat în contact nu era suspectă de COVID-19. Nu am luat infecția din spital pentru că în spital știu să mă protejez. Dar iată că euforia sărbătorilor ne face uneori să și greșim. Deși m-am protejat mereu, nu știu cum de s-a întâmplat”, a medicul Carmen Dorobăț, potrivit HotNews.

A spus că simptomele au fost aproape de neluat în seamă

Ea a spus că simptomele au fost aproape de neluat în seamă, debutând cu o tuse foarte ușoară, cu stare subfebrilă și cu lipsa pofetei de mâncare. Dorobăț afirmă că a fost confirmată cu COVID după ce s-a vaccinat.

„Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare“

„Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecția a apărut după vaccinare, imediat. Protecția, respectiv purtarea măștii și spălatul pe mâini, păstrarea distanței sociale, trebuie menținută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii.

(…) Vaccinul în cazul meu a avut un rol decisiv aș putea spune prin faptul că a blocat situsurile de legare a virusului, iar simptomele sunt șterse față de alte cazuri cu care m-am confruntat în ultimele zece luni. (…) Categoric peste 28 de zile voi face rapelul și în continuare sfătuiesc cetățenii să se vaccineze, mai ales pentru că vedem, apar tulpini noi care îngreunează situația”, a adăugat Carmen Dorobăț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS