6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateStudiu: Majoritatea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 au anticorpi şi la şase luni după infectare

Studiu: Majoritatea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 au anticorpi şi la şase luni după infectare

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 au anticorpi în organism chiar şi la şase luni după infectare, sugerează un studiu finlandez publicat astăzi. Nivelul în anticorpi este cu atât mai ridicat cu cât forma bolii COVID-19 este mai gravă.

Cercetarea, elaborată de Institutul naţional de sănătate şi asistenţă socială din Finlanda (National Institute for Health and Welfare – THL), a investigat 867 de adulţi testaţi pozitiv pentru COVID-19 în primăvară şi relevă că 792 dintre ei (91,3%) încă aveau anticorpi neutralizanţi în sânge la cel puţin şase luni după infectare, potrivit Agerpres.

Rezultatele acestui studiu concordă cu alte investigaţii recente

Potrivit institutului finlandez, rezultatele acestui studiu concordă cu alte investigaţii recente în urma cărora s-au descoperit de asemenea anticorpi neutralizanţi la persoanele infectate, deşi cantitatea totală de anticorpi s-a diminuat treptat în lunile ulterioare infectării.

Experţii cred că anticorpii neutralizanţi sunt cei care dau imunitate împotriva COVID-19

Cu toate că încă nu se ştie cu certitudine, experţii cred că anticorpii neutralizanţi sunt cei care dau imunitate împotriva COVID-19, dar deocamdată nu este clar ce cantitate a acestora este necesară pentru a evita o nouă infectare şi nici cât timp durează această protecţie. Durata protecţiei nu este cunoscută nici în cazul noilor vaccinuri mRNA, cum sunt cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Conform concluziilor preliminare ale studiului institutului finlandez prezentate în octombrie, aproape toate persoanele investigate aveau anticorpi împotriva COVID-19 la patru luni după infectare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS