17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn antiinflamator ieftin, testat ca tratament pentru Covid-19

Un antiinflamator ieftin, testat ca tratament pentru Covid-19

Medicamentul antiinflamator colchicină va fi testat ca posibil tratament pentru Covid-19 în cadrul unuia dintre cele mai mari studii din lume, transmite Reuters.

Studiul RECOVERY, unul dintre cele mai mari din lume ce testează tratamente pentru pacienții spitalizați cu Covid-19, va aloca aleator 2.500 de pacienți recrutați pentru teste pentru administrarea de colchicină, medicament ce acum este folosit pentru tratarea gutei.

”Colchichina este un medicament atractiv pentru evaluarea în testele RECOVERY pentru că este cunoscut foarte bine, ieftin și disponibil pe scară largă”, a spus Peter Horby, profesor la Universitatea Oxford și co-director al studiului.

Cercetătorii ce desfășoară studiul spun că inflamația joacă un rol major în Covid-19, iar tratamentul cu dexametazonă, al medicament antiinflamator, a arătat deja că poate reduce mortalitatea la pasagerii cu cele mai grave forme ale bolii. Printre tratamentele care sunt testate în cadrul RECOVERY se numără antibioticul azitromicină și amestecul de anticorpi Regeneron ce a fost folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS