2.5 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateVom trăi cu Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021, avertizează un virusolog italian

Vom trăi cu Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021, avertizează un virusolog italian

Giuseppe Ippolito, directorul științific al unui spital din Roma, specializat în boli infecțioase, avertizează: „Vom trăi cu Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021”. Singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor adoptate de autorități, atrage atenția medicul.

Virusul este în avantaj

Ippolito mai spune că virusul este în avantaj, în sensul că în primele zile de la infectare acționează ”într-un mod absolut incontrolabil”, potrivit Digi24.

Persoanele bolnave sunt contagioase cu 2-3 zile înainte de apariția simptomelor

El a explicat că persoanele bolnave sunt contagioase cu 2-3 zile înainte de apariția simptomelor sau pot rămâne asimptomatice și pot infecta astfel mulți alți oameni.

Testarea și izolarea sunt singurele contramăsuri


Testarea și izolarea sunt singurele contramăsuri, dar dacă numărul de cazuri crește peste un anumit nivel, sistemul clachează și apoi sunt necesare acțiuni agresive de atenuare și izolare. 

În ceea ce privește vaccinarea, Ippolito a declarat că deocamdată nu sunt multe informații despre SARS-CoV-2.

„Am văzut că tinde să nu aibă mutații și acest lucru ar putea fi pozitiv în ceea ce privește un vaccin, dar 10 luni sunt mult prea scurte pentru a exclude mutațiile semnificative. Același lucru este valabil și pentru imunitate. Până în prezent, există puține cazuri de reinfecție, totuși nu putem exclude faptul că imunitatea dobândită după infecție se poate epuiza după câteva luni”, a adăugat expertul în boli infecțioase. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / Sepsi Sf. Gheorghe este prima semifinalistă

Sepsi Sf. Gheorghe și-a câștigat locul în semifinalele Cupei...

ȘTIRI GdS