21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTaiwan deţine cel mai rapid test de depistare a coronavirusului

Taiwan deţine cel mai rapid test de depistare a coronavirusului

Taiwan deţine cel mai rapid test de depistare a coronavirusului. Rezultatul se obține în doar 3 minute, iar secretul este un cip electronic.

Cipul, sau biosenzorul, este acoperit cu un material care atrage și fixează ARN-ul coronavirusului. În funcție de modificarea fluxului de electroni prin circuit, rezultatul este pozitiv sau negativ, potrivit stiri.tvr.ro.

Eșantioanele folosite sunt tampoane cu sânge sau salivă

Eșantioanele folosite sunt tampoane cu sânge sau salivă. Așa că testul e la îndemâna oricui. Recoltarea probei și utilizarea dispozitivului sunt extrem de simple.

E un test calitativ, care indică dacă o persoană e infectată sau nu – spre deosebire de cele cantitative, care indică diferite grade de încărcare virală. Are rezultate sigure, spun cercetătorii. Așa că poate fi folosit cu succes, de exemplu, pentru scurtarea perioadei de carantinare.

Cât despre comparația de prețuri: în Taiwan, costul unui test PCR, considerat în prezent cel mai bun, este de 270 de dolari. Testul apărut acum pe piață e la mai puțin de jumătate de preț: 100 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS