10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilantropia a început să preia din pacienţii Covid din Dolj

Filantropia a început să preia din pacienţii Covid din Dolj

Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” a început să preia pacienţi infectaţi cu noul coronavirus după ce Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi-a atins capacitatea. Cel mai recent raport al cazurilor din Dolj arată o creştere importantă, fiind raportate alte 83 de persoane pozitive la infecţia cu Sars-Cov2 în ultimele 24 de ore.

Adina Turcu, managerul spitalului Filantropia anunţase încă de ieri că unitatea medicală pe care o conduce, aflată în linia I în lupta cu Covid-19, este aproape de capacitate maximă. De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, spitalul s-a mai confruntat cu o situaţie similară, medicii fiind nevoiţi să redirecţioneze din pacienţi către alte unităţi medicale. „În weekend a trebuit să redirecţionăm din pacienţi pentru că nu mai erau locuri. Suntem la limită şi va fi nevoie ca alte spitale să preia din pacienţi dacă apar multe cazuri noi”, transmitea Adina Turcu marţi. La o zi distanţă, acest lucru s-a şi întâmplat, iar 10 pacienţi au fost internaţi la Spitalul Filantropia. „Pentru adulţi nu mai avem locuri, însă mai sunt locuri pentru copii”, a precizat Turcu. Astăzi, după externări, au mai fost transferaţi 5 persoane la Infecţioase din cei 10 pacienţi de la Filantropia.

„Avem pacienţi cu forme uşoare internaţi la Filantropia, în corpul D din Sărari. Este un corp separat, dedicat doar pacienţilor pozitivi, care are o capacitate de 35 de locuri. Şi dacă se pozitivează din pacienţii noştri suspecţi, îi internăm aici în această perioadă, având în vedere că Spitalul de Infecţioase a atins capacitatea maximă”, a declarat pentru GdS Liviu Radu, managerul spitalului Filantropia.

Adina Turcu spune că pe măsură ce se externează din pacienţi se vor prelua din cei direcţionaţi la Filantropia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS