14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateO substanță din ficatul rechinului, luată în considerare pentru a fi utilizată în vaccinurile anti-Covid

O substanță din ficatul rechinului, luată în considerare pentru a fi utilizată în vaccinurile anti-Covid

O substanță din ficatul rechinului este luată în considerare pentru a fi utilizată în vaccinurile împotriva coronavirusului, avertizează ecologiștii. Squalene este un compus organic natural, găsit în uleiul de ficat de rechin.

Potrivit ONG-ului american care militează pentru protecția rechinilor Shark Allies, ar trebui uciși 3.000 de rechini pentru a recolta o tonă de squalen. Acesta este utilizat ca adjuvant în vaccinuri. Adică o substanţă care, administrată cu un antigen, întăreşte sistemul imunitar, reducând efectele negative ale vaccinului administrat, potrivit Euronews.

ONG-ul a calculat că, pentru a imuniza întreaga populaţie mondială, ar fi necesară uciderea a cel puţin 250.000 de rechini. Chiar 500.000 pentru administrarea celei de-a doua doze, care ar fi necesară pentru ca vaccinul să fie eficient.

În prezent, 3 milioane de rechini sunt ucişi în fiecare an pentru squalenul lor

O perspectivă care ar constitui „un dezastru pentru rechini, dar şi pentru oameni”, apreciază Shark Allies. Aceasta indică faptul că, în prezent, 3 milioane de rechini sunt ucişi în fiecare an pentru squalenul lor. Compusul nu este folosit doar pentru vaccinuri, ci şi la cosmetice şi ulei de maşini.

ONG-ul a lansat o petiţie online, astfel încât squalenul să nu fie utilizat la fabricarea vaccinului împotriva coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS