13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateChinezii spun că testele merg perfect la cele patru vaccinuri anticovid dezvoltate de ei

Chinezii spun că testele merg perfect la cele patru vaccinuri anticovid dezvoltate de ei

Un oficial al Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) din China a declarat că vaccinurile anticoronavirus dezvoltate de chinezi ar putea fi gata de utilizare pentru populație chiar și la începutul lunii noiembrie, potrivit Reuters.

China are patru vaccinuri anticovid în faza finală a testelor clinice. Cel puțin trei dintre acestea au fost administrate unor lucrători esențiali în cadrul unui program de urgență lansat în iulie.

Vaccinurile ar putea fi pregătite pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie

Testele clinice de faza a treia se desfășoară fără probleme. Vaccinurile ar putea fi pregătite pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a spus șeful pentru bio-siguranță din CDC, Guizhen Wu, într-un interviu la televiziunea de stat.

Guizhen Wu, care spune că nu a avut simptome anormale în ultimele luni, după ce și-a administrat un vaccin experimental în aprilie, nu a precizat la ce vaccinuri s-a referit când a dat termenul de mai sus.

O filială a gigantului farma Sinopharm, deținut de statul chinez, și compania Sinovac Biotech dezvoltă trei vaccinuri în cadrul programului de urgență al Beijingului. Al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologisc, a fost aprobat pentru utilizare în armata chineză în luna iunie. Sinopharm a spus în iulie că produsul său ar putea fi gata de administrare cetățenilor obișnuiți până la sfârșitul anului, după încheierea testelor de faza a treia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS