19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocar Covid la spitalul din Poiana Mare

Focar Covid la spitalul din Poiana Mare

-

Mai mulţi angajaţi de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare şi pacienţi ai unităţii medicale au fost depistaţi, în ultima perioadă, cu Covid-19. Informaţia a ieşit la iveală vineri, 28 august, după ce prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a anunţat că a efectuat o vizită la spital.

18 cazuri de coronavirus au fost confirmate până vineri la Poiana Mare, dintre care 14 în rândul personalului.

„La solicitarea prefectului Nicușor Roșca, tot personalul angajat și pacienții vor fi testați în regim de urgență, urmând ca DSP Dolj să monitorizeze zilnic situația, iar conducerea unității sanitare să pună în aplicare măsurile recomandate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj, care desfășoară ancheta epidemiologică în spital, pentru prevenirea infecției cu SARS COV2” transmite prefectura Dolj într-o informare de presă.

Se pare, însă, că focarul este mai vechi şi chiar aproape închis. Conform purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, primele cazuri au fost depistate încă de pe 3 august, iar de atunci unitatea medicală a testat personalul şi pacienţi în mai multe ture, descoperind şi alte persoane infectate. Popescu spune că doar trei cadre medicale se mai află în izolare, celelalte fiind deja vindecate.

Reprezentantul DSP Dolj a mai transmis că în ultimele zile nu au mai fost depistate alte focare, iar situaţia la unităţile de îngrijire din Dolj unde au izbucnit focarele majore în luna august s-a stabilizat. Ştefan Popescu menţionează că noile cazuri de coronavirus din ultimele zile sunt de provenienţă comunitară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS