7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProgramări până în septembrie la testele Covid cu plată de la Infecţioase

Programări până în septembrie la testele Covid cu plată de la Infecţioase

Începând de miercuri, 15 iulie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” efectuează teste cu plată pentru depistarea noului coronavirus. Însă chiar din prima zi programările sunt blocate până în luna septembrie, anunţă managerul spitalului, Adina Turcu.

Spitalul de Infecţioase poate face 20 de teste contra-cost pe zi. La fel ca la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, costul unui test este de 200 lei, cel mai mic preţ disponibil pentru un test RealTime PCR.
Şi la SJU Craiova rezervările pentru testarea cu plată sunt ocupate până pe data de 4 august. Managerul Laurenţiu Ivanovici a menţionat pentru Gazeta de Sud că nu se pot face mai mult de 30 de teste contra-cost pe zi pentru că ar fi afectată activitatea de testare pentru DSP-uri şi spital.

Şi la unele clinici private din Craiova, locurile pentru efectuarea unui test Covid sunt deja ocupate pentru minim două săptămâni.

Cererea a crescut foarte mult după ce Grecia a anunţat că turiştii nu mai pot intra în această ţară fără prezentarea unui test Covid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS