3.8 C
Craiova
duminică, 24 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Sanatate Incidenţă mare a infecţiei cu coronavirus în Olt

Incidenţă mare a infecţiei cu coronavirus în Olt

Cel mai recent raport săptămânal al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) scoate la iveală o incidenţă aparentă crescută a cazurilor de coronavirus în Olt în săptămânile 22 iunie – 5 iulie.

Conform datelor, Oltul se află în top 10 judeţe privind incidenţa la 100.000 locuitori, cu o incidenţă aparentă a cazurilor între 30 şi 49 la 100.000 persoane. În Oltenia, este cea mai ridicată incidenţă aparentă. Dolj, Mehedinţi şi Gorj au incidenţă între 10 şi 29 de cazuri la 100.000 locuitori. Vâlcea se situează cel mai bine în acest clasament, dintre judeţele din sud-vestul ţării, cu o incidenţă aparentă între sub 10 cazuri la 100.000 persoane.

Doar alte 7 judeţe din ţară au incidenţa aparentă la fel de mare ca Oltul, fiind depăşite doar de Argeș și Brașov. Aici, s-a înregistrat, în perioada analizată, o incidenţă aparentă a infecției cu coronavirus mai mare de 50 de persoane infectate la 100.000 de locuitori.

Aproape o treime din pacienţii decedaţi aveau diabet

Peste 9 din 10 decese (93,9%) din cauza Covid-19 în România au fost înregistrate la persoane care prezentau cel puțin o comorbiditate. Cele mai frecvente afecțiuni preexistente au fost bolile cardiovasculare (la 65,3% dintre persoanele decedate) și diabetul (30,6%), arată raportul CNSCBT . Datele sunt valabile pentru cele 1.767 de decese înregistrate până la 5 iulie inclusiv.
Datele din România se suprapun celor de la nivel internaţional. Cele mai frecvente comorbidități asociate cu un risc crescut de deces din cauza Covid-19 sunt, potrivit analizelor de până acum, afecțiunile cardiovasculare, diabetul și bolile renale.

Alte comorbidităţi asociate deceselor Covid în România

În România, după boli cardiovasculare și diabet, următoarele comorbidități prezente la persoanele decedate din cauza Covid-19 au fost: afecțiuni neurologice (22,4%), afecțiuni renale (19,9%), afecțiuni pulmonare (18,3%), obezitate (17%), neoplasm (12,1%) și altele (19,9%). Mulți pacienți aveau mai multe comorbidități.

Conform raportului, trei sferturi (mai exact, 78,2%) dintre decese au fost confirmate la persoane cu vârsta de peste 60 ani, iar 58,7% dintre persoanele decedate au fost bărbaţi.
Raportul semnalează o concentrare regională a numărului de noi cazuri în București și 4 județe (Brașov, Argeș, Prahova și Galați) în săptămâna 29 iunie-5 iulie, cu 46,6% din totalul cazurilor noi de persoane infectate cu coronavirus.

De asemenea, 44,9% din totalul deceselor din perioada menționată au fost înregistrate în județele Argeș, Prahova, Dâmbovița și Suceava și în București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Viitorul 1-1 | Concluziile antrenorilor...

Universitatea Craiova și FC Viitorul au remizat în Bănie,...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FC Viitorul 1-1 | Bun și...

Încă un egal! Și ăla foarte muncit. Universitatea Craiova a încheiat 1-1 confruntarea de sâmbătă seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu FC Viitorul....

„U“ Craiova – Viitorul 1-1 final. Știința pierde teren...

Situația este din ce în ce mai grea la Craiova. Chiar dacă au făcut o primă repriză excelentă cu Viitorul, oltenii nu au mai...

33.000 de români s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24...

Circa 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, peste 31.000 fiind la prima doză din vaccinul Pfizer BioNTech....

CJSU Dolj instituie restricții în cinci localități din județ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat astăzi o hotărâre prin care se se instuie, se prelungesc, se revocă restricții...

A început vaccinarea angajaților Poștei Române

A început vaccinarea angajaților Poștei Române. Primul angajat, un salariat al Oficiului Județean de Poștă Caraș-Severin, a primit azi prima doză de vaccin, relatează...

A murit celebrul jurnalist american Larry King

Celebrul prezentator TV și jurnalist american Larry King a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat azi postul de televiziune CNN, citat...