8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePacienții care refuză internarea, primesc concediu medical de la medicul de familie

Pacienții care refuză internarea, primesc concediu medical de la medicul de familie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că un pacient confirmat cu coronavirus care refuză internarea trebuie să fie gestionat de medicul de familie. Concediul medical va fi eliberat de medicul de familie, asta în contextul ordinului care prevede ca pacienții easimptomatici să nu mai fie internați.

Nelu Tătaru a fost întrebat, la Constanţa, dacă îşi pot lua concediu medical cei care stau în izolare, spunându-i-se că la Câmpina a fost un caz când medicul de familie a spus unui pacient confirmat că nu îi poate da concediu medical pentru că a refuzat internarea în spital.

”Nu mai putem condiţiona această internare în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a spus Tătaru.

El a menţionat că, dacă acelui pacient nu i s-a acordat concediu medical, el trebuie să facă o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică, iar acel caz va fi cercetat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS