14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj14 cadre medicale depistate cu Covid în Dolj

14 cadre medicale depistate cu Covid în Dolj

În urma unei solicitări de informații transmise de GdS, Direcția de Sănătate Publică Dolj transmite că numărul cadrelor medicale din județ confirmate cu noul coronavirus până la data de 22 mai este de 14.

Șase cazuri la SJU Craiova

Cele mai multe cazuri au fost depistate la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Craiova. Trebuie precizat, însă, că spitalul testează periodic personalul din fonduri provenite din sponsorizări, ceea ce nu se întâmplă la alte unități medicale.
Șase cadre medicale de la unitatea medicală au fost confirmate cu Covid-19, toate în urma testărilor din sponsorizări. Primul caz a fost al unei asistente de la secția Oncologie, asimptomatică. Alte trei asistente au fost ulterior depistate cu Covid-19, la alte secții, tot prin testările preventive în rândul personalului medical: o asistentă de la Psihiatrie, una de la Pediatrie și una de la Dermatologie. Pe lângă acestea, Teodor Sas, managerul spitalului, a precizat pentru GdS că au mai fost infectate și două infirmiere.

Infirmieră de la ATI, confirmată după izolare

Una dintre acestea lucrează pe secția ATI și venise din Anglia, urmând măsura izolării de 14 zile. După ieșirea din izolare, femeia s-a prezentat la serviciu, dar medicul epidemiolog a luat decizia testării imediate, după ce a fost anunțat de șeful de secție. Apoi infirmiera a fost trimisă la domiciliu până la sosirea rezultatului, care s-a dovedit pozitiv.
Dintre cadrele depistate la SJU Craiova, doar asistenta de la dermatologie a prezentat un simptom asociat bolii până la testare (tuse), restul fiind asimptomatice.

3 cadre medicale pozitive la centrele rezidențiale

Alte două cadre medicale au fost confirmate la Spitalul din Filiași. Și o asistentă de la Spitalul de Neuropsihiatrie, secția din Melinești a contractat virusul. Au fost înregistrate și trei cazuri în rândul personalului din centre rezidențiale. De asemenea, au mai fost testate pozitiv și două cadre medicale la centre medicale private.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS