22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoronavirus. Veste bună privind cadrele medicale de la SJU Craiova

Coronavirus. Veste bună privind cadrele medicale de la SJU Craiova

Personalul de la secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova a fost retestat pentru Covid-19. Reamintim că la secția unității, o asistentă medicală a fost depistată cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile, în cadrul unei campanii de testare preventivă a cadrelor din secțiile de risc. Rezultatele ultimelor teste efectuate colegilor asistentei sunt negative.

„Testăm personalul în continuare”, a menționat directorul SJU Craiova, Teodor Sas. „Am retestat și la Oncologie, probele au ieșit negative”.

Testările cadrelor medicale de la Spitalul Județean se fac din fonduri proprii. Grație sponsorizărilor care au făcut posibilă această campanie de testare de tip „screening”, asistenta medicală de la secția Oncologie a putut fi depistată cu coronavirus deși nu prezenta niciun fel de simptom. Ba mai mult, rezultatul primului test efectuat a ieșit slab pozitiv, indicând că boala se afla la debut, când asistenta era, probabil, mai puțin contagioasă.

Cazul scoate în evidență importanța testării periodice a cadrelor medicale, chiar asimptomatice, în evitarea apariției de focare Covid-19 la nivelul spitalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS