14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsistentă de la SJU Craiova, confirmată cu Covid-19

Asistentă de la SJU Craiova, confirmată cu Covid-19

O asistentă de la Clinica de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. Cadrul medical ar lucra și la o clinică privată.

Este primul cadru medical de la Spitalul Județean confirmat cu infecția Sars-Cov2. Femeia a fost testată vineri, alături de alți colegi, în contextul în care unitatea medicală a început testarea personalului din mai multe secții din fonduri proprii, cu ajutorul sponsorizărilor. Asistenta nu prezenta niciun fel de simptom. Ea a fost depistată ca urmare a campaniei de screening desfășurată de SJU Craiova la nivelul secțiilor de risc, unde cadrele medicale sunt testate preventiv.

Sâmbătă dimineață testul cadrului medical s-a pozitivat. Testul a fost repetat sâmbătă dimineață. „Primul rezultat a fost slab pozitiv. La al doilea, a ieșit ceva mai clar. Se pare că este la debut. Nu are simptomatologie”, a transmis Bogdan Fănuță, directorul medical de la SJU Craiova.

În afară de asistenta depistată cu virusul Sars-Cov2, tot personalul clinicii a avut rezultate negative. „Îi vom retesta peste 72 de ore. Astăzi și mâine testăm din nou tot personalul”, a menționat Fănuță.

Asistenta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS