22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateHendrik Streeck: Virusul nu se ia de pe suprafețe

Hendrik Streeck: Virusul nu se ia de pe suprafețe

Virusologul german Hendrik Streeck expune câteva observații care ar putea fi revoluționare în cercetarea noului coronavirus. Prezent la o emisiune în prime-time a postului ZDF, Hendrik Streek, director al Institutului de Virologie de la Facultatea de Medicină din Bonn, expert în HIV și cercetător pe problema SARS-CoV-2 (calitate care l-a determinat să participe la observații directe făcute în teren), a expus propriile teorii în legătură cu modul de transmitere a coronavirusului, dar și măsurile care trebuie luate.

Cercetătorul a participat efectiv la observarea pacienților cu COVID-19 dintr-un focar, a prelevat probe pe care le-a analizat în laborator, și a pus în oglindă măsurile luate în Germania (unde există restricții similare cu cele din România) cu cele luate în alte state. Iată câteva dintre concluziile materialului video pe care îl puteți urmări pe site-ul nostru.

Hendrik Streeck a spus că probele luate din locuințele unor bolnavi infectați au arătat că: virusul nu s-a transmis la animalele de companei din casă, virusul prelevat de pe suprafețe (clanțe, WC, uși, etc) era mort, adică lipsit de contagiozitate.

Izolarea a influențat teoriile actuale despre circulația virusului, nu s-au putut face observații corecte privind circulația, incidența bolii, modalitatea de transmitere, mortalitatea.

Strategiile actuale trebuie revizuite în funcție de concluziile care s-au formulat după cercetări în teren. Un model de urmat este cel sud-coreean unde testarea în masă a oferit imaginea de ansamblu , dar a și dus la descoeprirea focarelor active.

În afara testării masive, se impune testarea regulată a personalului din spitale, azile, alte așezăminte pentru a se evita situația dramatică din spitalele italiene.

Rezolvarea pandemiei depinde de capacitatea de preluare a bolnavilor în spitale, nu de numărul de persoane infectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS