10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății: Trei mari focare de infecție COVID în țară. Care sunt acestea

Ministrul Sănătății: Trei mari focare de infecție COVID în țară. Care sunt acestea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că există trei mari focare de infecție cu COVID-19 la nivelul României: Suceava, Arad, Deva.

În acest moment, nu se impune carantină la Arad și Deva.

Acesta a anunțat că vor mai fi angajate 1.000 de persoane la DSP și 1.000 la ambulanță.

„Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent. E un sistem cu multe deficiențe adunate în timp. Am plecat de la un stoc 0. La DSP am găsit personal insuficient. Sunt oameni puțini, care lucrează 24 din 24 de ore. Vom angaja încă 1.000 de persoane în naceste structuri și încă 1.000 de persoane la ambulanță.”

Principalele declarații ale Ministrului:

  • Printr-o OUG rezidenților din ultimul an li s-a prelungit perioada de rezidențiat până la 31 octombrie.
  • Am un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Frații mei, România are nevoie de noi. Este un moment dificil, medicina românească nu a clacat niciodată. personalul din sistem a știut să-și adune forțele. Știu de ce aveți nevoie pentru că am fost alături de voi. Nu sunteți singuri.

Întrebat despre situația de la Țăndărei: Fiecare focar este evaluat particular. În contextul evoluției locale se poate ajunge la un moment dat și la o carantinare.

Când va face publică situația fiecărui spital? 

  • După vizitele în teritoriu, am constatat discrepanțe între raportări la nivel central. Am luat decizia ca fiecare spital să raporteze la DSP stocurile și necesarul. Se ia în calcul demiterea directorului DSP Arad.

Veți trimite corpul de control la spitale? Va verifica strocurile, circuitele.

Cu privire la situația ventilatoarelor: Depinde de vârf dacă sunt suficiente, avem acum 1.600 de ventilatoare la 1.600 de paturi de ATI.
Cele 200 achiziționate în plus vor fi suficiente pentru acest moment.

445 cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost anunțate vineri, 3.04. În total, există 3.183 de cazuri de COVID confirmate pe teritoriul României și 116 decese din această cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS