20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Exerciții fizice pe care le poți face în casă

Exerciții fizice pe care le poți face în casă

În perioada în care suntem nevoiți să stăm în casă, starea noastră psihică are de suferit din lipsa aerului curat și a soarelui, dar și din lipsa mișcării fizice. Mișcarea este importantă nu doar pentru corp, ci și pentru sănătatea noastră mentală. Este dovedit științific că activitatea fizică determină producerea de hormoni cunoscuți drept hormoni ai fericirii. Ne conferă o stare de bine și ne ține în formă, având beneficii multiple pentru sănătate. Din fericire, există numeroase variante de exerciții care se pot efectua și acasă și pentru care nu aveți nevoie de echipament special.

Exercițiile cardio sunt printre cele mai populare forme de activitate fizică. Ele mențin inima și plămânii în stare optimă și protejează sănătatea întregului organism. Iată câteva exerciții simple recomandate de site-ul Doza de Sănătate.Nu uita că, înainte de începerea oricărui antrenament, este necesar să faci întinderi pentru încălzirea musculaturii și a articulațiilor pentru a preveni leziunile.

Săritul corzii, pe lista de exerciții cardio de făcut acasă

Pentru a practica acest exercițiu simplu, singura condiție este să găsești o coardă cu o lungime adecvată înălțimii tale. Săritul corzii este un exercițiu ușor, însă necesită echilibru, forță, coordonarea mișcărilor și, desigur, rezistență. Cu cât practici mai rapid aceste exerciții cardio de făcut acasă, cu atât vei obține rezultate mai bune. În cazul de față, trebuie să sari coarda foarte repede și să îți sincronizezi bine mișcările antebrațelor.Practicat timp de 20 de minute în fiecare zi, săritul corzii arde grăsimile acumulate în corp și tonifică musculatura.

Burpees, pe lista de exerciții accesibile

Trebuie să fii foarte dedicat pentru a face burpees, însă nu este deloc greu. Chiar și practicat acasă, acest exercițiu oferă rezultate foarte bune. Pornește cronometrul și încearcă să faci cât mai multe repetări la o viteză cât mai mare. La început, ține spatele drept, apoi apleacă-te, ținând palmele pe podea. Întinde-ți corpul și fă flotări cu brațele, apoi adu repede genunchii la piept. Ridică-te în picioare rapid cu o săritură.Burpees trebuie executate foarte rapid, fără pauze. Pentru început, fă minimum zece repetări, apoi mărește treptat numărul.

Sărituri cu genunchii la piept

Genunchii la piept este o activitate care nu poate lipsi de pe lista de exerciții cardio de făcut acasă. Stai cu spatele drept și picioarele depărtate la nivelul umerilor. Fă sărituri cu genunchii îndreptați spre piept. Fă zece repetări, sărind încet, dar cât de sus poți, odihnește-te un minut și repetă.

Sărituri pe loc

Pentru a executa acest exercițiu, stai pe o suprafață plată și ține spatele drept. Fă apoi o săritură pe loc, depărtând picioarele și ridicând brațele în același timp. Acest exercițiu necesită viteză, agilitate și capacitate de coordonare. Fă cel puțin 20 de repetări.

Răsuciri

Pentru a executa acest exercițiu, trebuie să stai în picioare cu spatele drept. Întoarce-te apoi dintr-o parte în alta făcând o săritură mică pentru a te ridica ușor de la sol. Ține mușchii abdominali încordați și spatele complet drept. Fă exercițiul timp de trei minute, fără oprire. Odihnește-te apoi și bea puțină apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....