16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRomânia se pregăteşte pentru intrarea în scenariul 4

România se pregăteşte pentru intrarea în scenariul 4

Autorităţile medicale din România au început pregătirile pentru intrarea în scenariul 4 în lupta cu COVID-19.

Se vorbeşte deja despre un vârf al îmbolnăvirilor în apropierea Paştelui, când se vor întoarce acasă şi mai mulţi români din străinătate. Am putea ajunge, atunci, şi la 7.000 de persoane confirmate pozitiv, este de părere secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Scenariul 4 se activează în momentul în care se depăşeşte pragul de 2.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Un vârf al numărului de îmbolnăviri s-ar putea produce în a doua jumătate a lunii aprilie.

“Scenariul patru implică o creştere a numărului de cazuri care poate fi mai lentă sau mai bruscă mergând spre o supra încărcare a sistemului sanitar – să spunem cu 2.300 de cazuri sau cu 7.000 de cazuri”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Alexandrul Rafila: „Vom ajunge să avem mai mult de 2000 de cazuri”

Pe lângă românii confirmaţi în ţară cu COVID-19 sunt şi 26 care au fost infectaţi în afara graniţelor.

”Cu siguranță vom ajunge să avem mai mult de 2000 de cazuri. Și asta nu se va întâmpla într-un timp foarte lung pentru că, fără să avem prea multe elemente obiective, simțim că se întâmplă ceva în România și, probabil, că în următoarea săptămână o să vedem o creștere rapidă a numărului de cazuri transmise comunitar, cazuri la care nu o să avem o sursă clară a infecției”, a declarat joi la Realitatea Plus profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al MSD. Întrebat în cât timp am putea ajunge în scenariul 4, acesta a răspuns: ”Nu pot să fac eu o predicție, dar probabil în decurs de o săptămână, 10 zile, probabil.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS