5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTerapia prin joc, eficientă pentru copiii cu ADHD

Terapia prin joc, eficientă pentru copiii cu ADHD

Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenţie, cunoscută şi sub numele de ADHD, ar putea fi tratată cu o nouă formă de terapie.

Un studiu a testat dacă jocurile video sporesc atenţia, iar rezultatele au confirmat acest lucru, potrivit descopera.ro.
Simtome ale ADHD includ dificultăţi în menţinerea atenţiei, dar şi acţiuni impulsive. „Tratamentul cu jocuri video nu este încă o alternativă la tratamentul actual, dar este promiţător“, a spus Scott Kollins, profesor la Universitatea din Duke.

Aproximativ 3,4% dintre oameni suferă de ADHD la nivel global

Aproximativ 4,4% dintre oameni suferă de ADHD în SUA şi 3,4% la nivel global. Între 8% şi 12% din copiii din clasele 1-8 au ADHD, fiind mai comun la băieţi decât la fete.
Tratamentul iniţial este bazat pe medicamente. De succes au fost, însă, şi tratamente bazate pe terapie cognitiv-comportamentală. Acestea învaţă copiii cum să gândească sau să se comporte în anumite situaţii.
Cercetătorii au dezvoltat un joc ce are ca scop îmbunătăţirea atenţiei copiilor. Acest lucru este posibil prin crearea mai multor cerinţe simultan (multitasking) adaptate la aptitudinile fiecărui copil. La studiu au participat 350 de copii cu vârste între 8 şi 12 ani. Aceştia aveau ADHD şi nu urmau un tratament bazat pe medicamete. Copiii au fost împărţiţi în două grupe. Prima grupă a jucat noul joc, iar a doua grupă nu a jucat. Rezultatele după patru săptămâni au arătat că grupa care a utilizat jocul tip multitasking a avut rezultate mult mai bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS