3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational361 de decese este bilanțul coronavirusului chinez

361 de decese este bilanțul coronavirusului chinez

Autoritățile sanitare au anunţat că bilanţul deceselor din cauza infecţiei cu coronavirus se ridica las 361 de persoane. Autorităţile provinciei chineze Hubei au anunțat că 56 de persoane au murit duminică.
Alte 2.103 cazuri de infecție au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, ceea ce înseamnă că numărul total al infecțiilor depășește în prezent 16.600.

478 de pacienți se află în stare critică.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, joi seara, că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global.

„În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent”, a declarat directorul general al OMS, într-o conferință de presă.
În acest moment, rata mortalității asociate acestui nou coronavirus (2019-nCoV) nu poate fi cunoscută cu exactitate, deoarece nu se știe câți oameni sunt efectiv infectați.

Noul tip de virus tinde să provoace o pandemie

Perioada dintre infectare și debutul primelor simptome este estimată la 2-10 zile. Faptul că estimarea este una preliminară și „inexactă” justifică o monitorizare sau o carantină de 14 zile pentru persoanele expuse la virus.

Pacienții dezvoltă o formă agresivă de pneumonie. În cazul a trei sferturi dintre persoanele decedate, au fost afectați ambii plămâni. Cei mai mulți aveau febră și tuse, iar o treime sufereau de insuficiență respiratorie.

Autoritățile filipineze au raportat primul deces cauzat de coronavirus din afara Chinei.

Specialiști în boli infecțioase citați de The New York Times susțin că noul tip de coronavirus tinde să provoace o pandemie.

Oamenii de știință nu știu până în acest moment cât de letal este noul coronavirus, deci există o incertitudine cu privire la cât de multe decese ar putea provoca o eventuală pandemie. Există, însă, un consens potrivit căruia agentul patogen este transmis cu ușurință de la om la om.

Coronavirusul descoperit în Wuhan se răspândește mai rapid ca gripa, care este foarte transmisibilă, spre deosebire de bolile înrudite provocate de alte tipuri de coronavirus, precum, SARS și MERS, au descoperit oamenii de știință.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS