3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFocar de scarlatină la o grădiniță din Târgu Jiu

Focar de scarlatină la o grădiniță din Târgu Jiu

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat existența unui focar de scarlatină la Grădința cu program prelungit „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Patru copii au fost diagnosticați până acum cu scarlatină. Potrivit DSP, focarul este în evoluție și grădinița este monitorizată în continuare. Cel mai mic dintre copii are 4 ani. Trei dintre micuți se află deja internați la secția Boli Infecțioase din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. „O echipă din cadrul DSP, formată din medic epidemiolog şi 2 asistenţi igienă, s-a deplasat la unitatea școlară.

Au fost instituite următoarele măsuri:

  • Intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea şcolară (săli de clasă, grupuri sanitare, bloc alimentar, etc.);
  • Respectarea cu stricteţe a normelor de igienă individuală şi a procedurilor de efectuare a dezinfecţiei;
  • Triaj zilnic în rândul contactilor, timp de 10 zile, cu izolarea celor cu simptome şi trimiterea acestora pentru recoltare exsudat faringian către Laboratorul de microbiologie al DSP Gorj;
  • Educaţie sanitară adresată în special personalului didactic, părintilor, copiilor şi angajaţilor din sectorul alimentar, privind modalitatile de transmitere a scarlatinei şi riscul afecţiunilor poststreptococice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS