7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlertă pentru o posibilă infectare cu virusul mortal din China în România

Alertă pentru o posibilă infectare cu virusul mortal din China în România

Posibil caz de coronavirus în România. În această după-amiază, la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău s-a prezentat o persoană care acuză simptome care se potrivesc cu semnele de îmbolnăvire cu coronavirus.

E vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China, și care a venit în Bacău acum opt zile, potrivit digi24.ro.
„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit. Acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare. I se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul „Matei Balș“. Așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

„Ne așteptăm să intre persoane în țară, care aparent sunt sănătoase“

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş“, a precizat, după comandamentul de la Ministerul Sănătății, că există posibilitatea ca persoane care au contactat coronavirsul din China să intre pe teritoriul României. Acestea pot să fie, aparent, sănătoase: „Urmărim orice persoană care intră în țară și care a avut legături cu China în zonele afectate, în ultimele 14 zile. Ne așteptăm să intre persoane în țară care aparent sunt sănătoase“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS