16.7 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Superputerile bicarbonatului de sodiu

Superputerile bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se află, cu siguranţă, în fiecare casă şi este folosit mai ales la gătit sau la curăţat. Acesta are numeroase beneficii şi atunci când este utilizat în scopuri cosmetice sau chiar medicale.

În 1930, bicarbonatul de sodiu a devenit cunoscut și ca un produs cu beneficii dovedite pentru sănătate. Acesta este un remediu cu proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antiinflamatoare. De asemenea, este un medicament natural puternic care luptă împotriva unei arii extinse de afecţiuni medicale, răceli, probleme dentare și ale pielii.

Superputerile bicarbonatului provin din pH-ul său

Superputerile sale provin din pH-ul său. Bicarbonatul de sodiu este o substanţă alcalină. Atunci când este amestecată cu un acid, modifică nivelul pH-ului. Acesta este motivul pentru care poate calma rapid stomacul iritat sau poate acoperi un miros urât.

Combate refluxul acid

Unul dintre cele mai mari beneficii este că poate combate refluxul acid, datorită proprietăţilor sale alcaline. Ajută la neutralizarea acizilor stomacali şi asigură scutirea de indigestie la adulţi. Majoritatea experţilor în sănătate garantează că, atunci când amestecăm bicarbonat de sodiu cu apă, vom obţine o sursă garantată de calmare a arsurilor la stomac, desigur în cantitate limitată.

Facilitează eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală

Datorită proprietăţilor antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare, bicarbonatul este capabil să faciliteze eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului și face mai uşoară recuperarea.

Are efect antifungic

Are efect antifungic. Poate lupta, prin urmare, împotriva candidozei ce apare în cavitatea bucală, în gât și în interiorul și în zona genitală. Se recomandă gargară cu apă şi bicarbonat pentru gură şi gât şi spălături cu apă călduţă şi bicarbonat pentru zonele intime.

Este benefic împotriva disfuncţiilor renale

Știai că rinichii tăi produc în mod natural bicarbonat? Da, și acest fapt face parte din funcţionarea lor normală. Însă când apar dezechilibrele, organismul trebuie ajutat. Cura cu bicarbonat nu doar că reglează activitatea rinichilor, dar şi elimină pietrele,

Notorietate şi pentru rolul său la pierderea în greutate

Bicarbonatul de sodiu beneficiază de o notorietate incredibilă şi pentru rolul său la pierderea în greutate. Atunci când este amestecat cu un lichid şi băut, bicarbonatul de sodiu se poate dovedi o metodă extraordinară de pierdere în greutate. Acţionează luptând cu aciditatea din organism. Aciditatea din organism poate duce la creşterea în greutate, în special atunci când consumi anumite alimente rafinate şi procesate. Pulberea albă simplă contracarează acidoza metabolică şi astfel, ridică pH-ul organismului la o stare mai alcalină.
Această tehnică vă poate ajuta, de asemenea, să luptaţi împotriva grăsimii în zonele în care se scapă greu de grăsime, inclusiv abdomenul, braţele, coapsele şi spatele.

Tratează muşcăturile şi înţepăturile de insecte

Deşi nu este bun pentru utilizarea zilnică pe pielea ta, poate calma roşeaţa, mâncărimea şi înţepăturile care sunt semne ale unei reacţii uşoare la o muşcătură de insectă.

Poate ţine cariile departe

Spălarea dinţilor cu o pastă de dinţi care are bicarbonat de sodiu poate ţine cariile dinţilor departe şi poate menţine gingiile şi gura într-o formă ideală.

Elimină mirosurile neplăcute

Cele mai multe mirosuri neplăcute provin fie din acizi puternici (de exemplu laptele acru), fie baze (precum peştele stricat). Pune o cutie de bicarbonat de sodiu, deschisă, în frigider, şi acesta va absorbi mirosul!

Utilizat cu succes ca tratament pentru păr

Datorită proprietăţilor sale de curăţare, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes ca tratament pentru păr. Este util în eliminarea impurităţilor de la nivelul scalpului, a mătreţii şi ca tratament cu efecte benefice pentru părul prea gras sau uscat.

Poate face minuni pentru ten

Un tratament cu bicarbonat de sodiu nu doar că îţi va îmbunătăți sănătatea pielii, dar îţi va şi curăţa tenul de impurităţi, îţi va face pielea mai luminoasă, poate chiar va elimina petele inestetice. De asemenea, poate face minuni pentru tenul acneic, ajutându-te să scapi de punctele negre. O mască pentru faţă cu bicarbonat de sodiu este bună şi dacă suferi de iritaţii ale pielii, arsuri şi ten uscat.

Câte tipuri de bicarbonat de sodiu există?

Este important să știm care sunt tipurile de bicarbonat de sodiu pe care le găsim pe piaţă, pentru a le folosi corect și a nu le încurca.
Bicarbonat de sodiu alimentar, care se foloseşte pentru uz intern şi cosmetic.
Bicarbonat de sodiu nonalimentar, care se foloseşte pentru uz extern în menaj, grădină şi bricolaj.
Bicarbonat de sodiu farmaceutic, care se foloseşte în medicamente.
Cele trei tipuri de bicarbonat de sodiu au compoziţie asemănătoare, însă se supun altor standarde. Aşa că nu încurcaţi borcanele şi nu folosiţi în prăjituri sau băuturi bicarbonatul cu care fraţi vasele de gătit. Pentru acestea, alegeţi bicarbonatul nonalimentar, pentru menaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Comisia Europeană vrea ca rezultatul testelor pentru Covid-19 să...

Rezultatul testelor pentru Covid-19 ar trebui date...

ȘTIRI GdS

Virusul SARS-CoV-2 suferă mutaţii fără consecinţe notabile

În filmele cu zombi, un „mutant” este o creatură terifiantă. În realitate însă, este normal ca un virus să sufere mutaţii, iar...

Rusia aprobă medicamentul antiviral Coronavir şi-l bagă în farmacii

Rusia a autorizat medicamentul antiviral Coronavir, produs de compania R-Pharm şi destinat tratării formelor uşoare şi moderate de COVID-19, a anunţat astăzi...

Comisia semnează al doilea contract pentru a asigura accesul...

Astăzi, a intrat în vigoare un al doilea contract cu o companie farmaceutică, în urma semnării sale oficiale de către Sanofi-GSK și...

Cazuri Covid la şcolile din Dolj. DSP evită să...

7 elevi şi 5 profesori din Dolj au fost confirmaţi cu coronavirus de la începutul anului şcolar în Dolj. Datele au fost...

Medicamentul rusesc Coronavir, aprobat de autorități

Compania rusă R-Pharm a anunțat astăzi că a primit aprobarea pentru Coronavir. Acesta este medicamentul companiei destinat tratamentului pacienților cu Covid-19 care...

Un nou focar Covid în Craiova

UPDATE: DSP Dolj informează că 22 de cazuri noi au apărut la căminul de seniori după testarea periodică la 14 zile. Primele...