16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Sanatate Medicina Antibioticele pot creşte cu 60% riscul apariţiei artritei reumatoide

Antibioticele pot creşte cu 60% riscul apariţiei artritei reumatoide

-

Un nou studiu sugerează că antibioticele cresc riscul apariţiei artritei reumatoide în urma modificării florei intestinale.

În Statele Unite, aproximativ 1,3 milioane de adulţi trăiesc cu această afecţiune autoimună care produce inflamaţiile articulare.

Cercetătorii nu înţeleg încă ce cauzează artrita reumatoidă, deşi suspectează o combinaţie între factorii genetici şi cei de mediu.

Unii dintre potenţialii declanşatori ai artritei reumatoide pot fi schimbările hormonale şi expunerea la anumite fibre sau la infecţiile virale sau bacteriene.

O nouă cercetare vorbeşte despre folosirea antibioticelor şi schimbările pe care le produce în flora intestinală, fiind o potenţială cauză a artritei reumatoide.

Lindsay Hall, liderul grupului Institutului Quadram din Marea Britanie, este autor al noului studiu care apare în Jurnalul de Medicină BMC.

Artrita reumatoidă şi antibioticele

Hall şi echipa sa au plecat de la observaţia că, potrivit studiilor anterioare, consumul de antibiotice, în special în perioada copilăriei, creşte semnificativ riscul dezvoltării afecţiunilor inflamatorii şi infecţioase la nivelul intestinelor.

Mai multe studii recente sugerează că antibioticele pot creşte şi riscul bolilor autoimune, precum diabetul de tip 1, bolile de ficat şi artrita juvenilă. De asemenea, toate acestea sugerează că flora intestinală joacă un rol important în dezvoltarea afecţiunilor inflamatorii.

Analizând datele anterioare, cercetătorii au descoperit că 22.677 de cazuri de artrită reumatoidă au avut nevoie de mai bine de 90.000 de controale de sănătate pe o perioadă de zece ani înainte de a primi un diagnostic.

Analiza arată că, în medie, şansele de a dezvolta artrită reumatoidă erau cu 60% mai mari în cazul persoanelor care au primit antibiotice.

Chiar şi tipul infecţiei pentru care au fost prescrise antibiotice influenţa apariţia artritei reumatoide.

De exemplu, antibioticele administrate pentru infecţiile tractului respirator erau mai puternic asociate cu artrita reumatoidă, iar motivul ar putea fi dezechilibrul florei intestinale.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.