17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile ceaiului de gălbenele

Beneficiile ceaiului de gălbenele

Florile gălbenelelor sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice încă din timpuri străvechi. Fie că alegem să le folosim sub formă de ceai, de infuzie, de tinctură sau alifie, gălbenelele reprezintă un remediu natural ce nu ar trebui să ne lipsească din gospodărie.

Prin consumul de ceai de gălbenele zilnic se pot trata ulcerul gastric și infecțiile cavității bucale și ale gâtului, în același timp fiind îmbunătățită digestia prin stimularea bilei. De asemenea, ceaiul de gălbenele previne apariția crampelor menstruale, a bolilor hepatice și a constipației.
Ceaiul de gălbenele are și proprietăți antiinflamatorii și antispastice, fiind folosit și în tratarea vânătăilor, a rănilor, a eczemelor, a bolilor pielii, a hemoroizilor și a arsurilor.
Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, ceaiul de gălbenele este bun și pentru a trata ciuperca unghiei. Tot ce trebuie să facem este să ținem unghia bolnavă în acest lichid miraculos, de două ori pe zi, câte 20 de minute.
Gălbenelele sunt bogate în vitamina A, uleiuri esențiale și zaharuri care stimulează sistemul imunitar. Când suntem răciți, putem bea cu încredere ceai de gălbenele, deoarece va grăbi procesul de vindecare. Putem apela la același remediu și când ne doare gâtul. Acest ceai acționează asupra membranelor inflamate și calmează durerea, iar partea cea mai bună este că ne scade și febra.
Multe femei folosesc ceaiul de gălbenele în cadrul unor diete, având rolul de a accelera arderea grăsimilor. Simplu de preparat, acest ceai ascunde efecte minune asupra organismului.
Putem consuma ceai din flori de gălbenele atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.

Uz extern: Ceaiul de gălbenele este folosit cu succes pentru a trata acneea, arsurile, degerăturile, cancerul mamar, bolile tegumentare, micozele sau osteoporoza.

Uz intern: Ceaiul de gălbenele acționează ca un cicatrizant intern, fiind folosit pentru a trata crampele abdominale, gastrita și ulcerul gastric, ulcerul duodenal, inflamațiile de colon, hemoroizii, și bolile de ficat.

Beneficiile ceaiului de gălbenele

Ceaiul de gălbenele este recunoscut pentru că tratează gastrita și ulcerul gastric și are efect antiinflamator și antibacterian. Se recomandă a se consuma două căni de ceai de gălbenele pe zi, dimineața și seara.
Ceaiul de gălbenele are proprietatea de a calma și a ameliora durerile menstruale, în special la persoanele anemice. Poate regla ciclul menstrual prin faptul că îmbunătățește circulația sângelui.
Vindecă infecțiile și reduce inflamațiile gingivale.
De asemenea, poate ajuta la tratarea conjunctivitei prin spălarea cu ceai de gălbenele.
Consumat cu regularitate, într-o alimentație sănătoasă și echilibrată, ceaiul de gălbenele este un remediu naturist eficient pentru sistemul imunitar. Motivul: florile de gălbenele conțin betacaroten, un antioxidant care se regăsește și în portocale, și care ajută organismul să lupte cu bacteriile și cu virusurile. Printre celelalte substanțe active care acționează asupra sistemului imunitar se numără și uleiurile esențiale din gălbenele.
În perioadele în care consumi alimente care conțin grăsimi nesănătoase sau atunci când vrei să îți cureți organismul de toxine, consumă ceai de gălbenele. Acesta are o acțiune detoxifiantă asupra ficatului, a colonului, intestinelor și vezicii biliare.

Rețete de ceai de gălbenele

Ceai de gălbenele: la o cană de 250 – 300 ml apă clocotită se adaugă 2 lingurițe de flori de gălbenele și se lasă la infuzat 5-6 minute. Se poate îndulci cu miere de albine, dar doar când infuzia s-a răcit puțin.

Ceai de sunătoare cu gălbenele: la 250 – 300 ml de apă clocotită se adaugă un amestec de sunătoare și flori de gălbenele și se lasă la infuzat 5-6 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS