10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAvocado, fructul minune

Avocado, fructul minune

Avocado se folosește pentru măștile de ten pe care îl revigorează și îl fac să pară mai tânăr. El este important şi pentru industria cosmetică, precum şi pentru cea farmaceutică, alături de aloe vera.

Avocado a devenit preferatul nutriționiștilor, care știu bine ce vorbesc atunci când îl recomandă: acest fruct, utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6. Avocado are în compoziţie 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Are proprietăţi antioxidante puternice

Conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular. Avocado conţine glutation, o proteină cu rol esenţial în funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi a sistemului nervos. Persoanelor care suferă de diabet sau se confruntă cu disglicemii le recomandăm să introducă în alimentaţie acest fruct, deoarece, prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile din conţinut, reglează nivelul glicemic şi rezistenţa la insulină a organismului. De asemenea, are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer.
Fructul de avocado conţine un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează împotriva degenerării cauzate de îmbătrânire.

Ajută la menținerea sănătății orale

Avocado ține sub control nivelul de colesterol (HDL), prelungește senzația de sațietate și ameliorează constipația datorită conținutului său ridicat de fibre. Acesta are proprietăți detoxifiante care țin sub control nivelul de zahăr din sânge. Oferă beneficii și pentru sănătatea orală, deoarece conține compuși care distrug celulele canceroase din cavitatea bucală și pe cele care împiedică buna funcționare a organismului.
Avocado este bun și pentru slăbit. Acest lucru poate fi realizat printr-un consum moderat care accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Totuși, consumul excesiv de avocado poate avea un efect de îngrășare pentru unele persoane. Nu consumați avocado în exces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS