11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile uleiului de măsline

Beneficiile uleiului de măsline

Uleiul de măsline este de ajutor pentru menținerea sănătății

Beneficiile uleiului de măsline sunt recunoscute încă din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, când măslinele erau simbolul păcii și al gloriei. În prezent, medicii și nutriționiștii au realizat că uleiul de măsline, cel extravirgin în special, deține importante proprietăți nutriționale benefice pentru menținerea sănătății organismului.

Uleiul de măsline conține cel puțin patru tipuri de antioxidanți, care contribuie la neutralizarea acțiunii radicalilor liberi ce determina îmbătrânirea pielii și cancerul de piele. De asemenea, potrivit studiilor, persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline extravirgin prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer de piele după expunerea la radiațiile ultraviolete.
Beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează atât conținutului ridicat de acizi grași monosaturați, cât și conținutului ridicat de antioxidanți.
Potrivit studiilor realizate până în prezent, uleiul de măsline previne apariția bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău“), în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun“). Niciun alt ulei natural nu conține o cantitate atât de mare de acid monosaturat precum uleiul de măsline.

Uleiul de măsline este bun pentru piele, păr, unghii și oase

Acest obicei are un efect benefic asupra unghiilor, pielii și părului, redându-le aspectul sănătos. Se știe deja că este un ingredient nelipsit din măștile pentru păr sau ten, însă uleiul de măsline este mult mai eficient atunci când este administrat intern.

Curăță ficatul

Dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol te asiguri că toate organele interne funcționează normal și elimină toxinele. El este benefic pentru ficat, deoarece stimulează detoxifierea lui. Pentru un rezultat mai bun se amestecă două linguri de ulei de măsline extravirgin cu zeama de la un sfert de lămâie și se consumă dimineața pe stomacul gol.

Întărește sistemul imunitar

Consumă zilnic o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol, deoarece aduce multe beneficii pentru sistemul imunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS