7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum scăpăm de senzația de amețeală

Cum scăpăm de senzația de amețeală

Amețeala este senzația de lipsă de echilibru. Există cazuri în care se ajunge până la un vertij puternic, atunci când pacientul are impresia că se învârte lumea în jurul său. Probleme ale urechii interne precum leziunile, infecțiile virale, inflamația, reziduurile din urechea internă și sângerarea pot cauza vertij. Nu toate amețelile pot fi puse pe seama urechii interne.
Amețeala se poate declanșa în situația în care creierul nu este suficient irigat. Acest lucru poate fi urmarea unei scăderi bruște a tensiunii arteriale, a deshidratării ca urmare a varsăturilor, diareii, febrei sau altor cauze. Amețelile pot însoți adesea gripa, hipoglicemia, răceala sau alergiile.
Există și boli mai grave care pot duce la starea de confuzie și amețeală: tulburări cardiovasculare, accident vascular cerebral, scăderea severă a tensiunii arteriale. Oricare dintre aceste tulburări grave este însoțită de dureri în piept, palpitații, dificultăți de exprimare, tulburări de vedere sau alte simptome. Cele mai frecvente cauze de vertij sunt vertijul pozițional benign și labirintita.

De ce apar amețelile?

Echilibrul depinde de sistemul senzorial, din care fac parte ochii, nervii senzoriali și urechea internă. Când una dintre aceste zone nu mai funcționează bine, pot apărea amețelile.
Poți avea amețeli și poți chiar să leșini dacă inima ta nu pompează suficient sânge în creier. Apare, astfel, o scădere a tensiunii arteriale sau te poți confrunta cu probleme circulatorii. Aritmiile, infarctul sau cardiomiopatia pot scădea volumul de sânge care ajunge în creier sau în urechea internă.
Problemele neurologice, precum boala Parkinson sau scleroza multiplă, pot duce la pierderea echilibrului. Persoanele anxioase se confruntă, de asemenea, cu amețeli.
Dacă amețești frecvent, testează numărul de celule albe și de celule roșii din sânge și vezi dacă nu ai anemie. Deshidratarea este o altă cauză care duce la senzația că se învârte casă cu tine.
Amețelile afectează mai degrabă oamenii în vârstă, dar pot apărea și la tineri. Mergi la medic dacă te confrunți zilnic cu această problemă, pentru că poate ascunde o boală gravă.

Remedii naturiste

Oțetul de mere, mai ales cel preparat în casă, este un excelent remediu pentru amețeală. Se pune puțin oțet într-o cană și se adaugă o cantitate egală de apă. Dacă ai în casă miere, pune peste acest amestec și bea-l, amețeala va dispărea. Oțetul este bogat în enzime și aminoacizi ce refac echilibrul organismului, iar mierea îți va da doza de zahăr de care ai nevoie atunci când ești amețită.
În același scop sunt excelente ceaiurile de agrișe, de mentă și de salvie. Bogate în potasiu și vitamina C, aceste ceaiuri îți pot restabili starea de bine. Următoarele condimente sunt excelente remedii pentru amețeală, mai ales dacă le combini în suc de lămâie cu miere: rozmarin, coriandru, scorțișoară și chili. Chili se prepară într-o cană de apă caldă și se bea încet, stimulează circulația sanguină și deci ajută la oxigenarea creierului. Ghimbirul te poate scăpa de greață, stare ce apare în momentul în care totul se învârte cu tine. Acționează ca un puternic antiemetic și ameliorează simptomele, reduce anxietatea.
Hidratarea este importantă. Apa insuficientă din organism poate cauza simptome ale amețelilor. Bea suficientă apă în fiecare zi pentru a-ți menține creierul și corpul sănătos.
Odihna este un remediu de bază. Multe persoane cu amețeli au probleme cu somnul, astfel că dacă vrei să eviți problemele respectă timpul de odihnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS