10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateEliminarea toxinelor din organism, sursă de energie

Eliminarea toxinelor din organism, sursă de energie

Organismul este intoxicat cu tot felul de substanțe chimice prezente în aer, dar și în alimente. Dieta de detoxifiere este necesară pentru că ajută la eliminarea toxinelor acumulate de organism. Vara este sezonul în care putem profita la maxim de miracolele din natură pentru că acum mai mult ca oricând legumele și fructele ne sunt la îndemână. Detoxul este o perioadă pentru organism când punem metabolismul în repaus, când îi dăm posibilitatea să consume energie şi în altfel de procese, şi asta înseamnă să-l cruţăm de tot ce înseamnă digestie pentru că digestia substanţelor hrănitoare presupune un consum de 80% din energie. Dacă ușurăm acest proces, energia respectivă poate fi folosită în alte scopuri.

Detoxifierea presupune eliminarea toxinelor din organism și este necesară atunci când, deși avem un stil de viață echilibrat, ne confruntăm cu stări de oboseală nejustificate, tulburări digestive, dureri de cap, somnolență.
Când vine vorba de detoxifierea organismului, ne referim în primul rând la ficat. Ficatul este cel mai mare organ intern al organismului omului, fiind implicat în numeroase funcţii metabolice vitale. În numai o zecime de secundă acesta este capabil să efectueze simultan câteva sute de transformări chimice. De ficat depind digestia, calitatea sângelui, forţa musculară şi funcţia mentală. Trebuie știut că ficatul doare foarte târziu din momentul în care începe să aibă probleme. De aceea este recomandat ca periodic să efectuați analize de sânge și investigații. În acest fel se poate observa dacă funcţiile hepatice sunt afectate şi ficatul nu funcţionează corect. Ficatul trebuie ajutat să funcționeze normal și de aceea este important ca prin alimentație și stil de viață sănătos să îl apărăm împotriva acumularii de toxine.

Apa hidratează organismul şi ajută procesul de detoxifiere

Detoxifierea organismului înseamnă curăţarea lui şi asigurarea substanţelor nutritive, din interior spre exterior. Procesul de detoxifiere este considerat cheia unui organism sănătos. Procesul de detoxifierea trebuie să înceapă cu înlocuirea sucurilor şi a băuturilor alcoolice cu apa. Apa hidratează organismul şi ajută procesul de detoxifiere. În acelaşi timp, şi ceaiul aduce numeroase beneficii. Acesta este bogat în antioxidanţi şi poate potoli senzaţia de foame.
În cadrul curei de detoxifiere a organismului este necesar să conștientizăm obiceiurile alimentare nesănătoase și să le eliminăm treptat din dieta zilnică. Medicii recomandă consumul de cât mai multe fructe și legume, lactate, cereale, ouă și alte alimente bogate în proteine și fibre.

Fructele și legumele de sezon, sănătate pentru organism

Cura de detoxifiere poate să difere de la un om la altul, în funcție de patologia pe care o are și de medicamentele alopate (medicamente clasice care sunt folosite în general în spitale) pe care le ia. Medicii spun că în perioada verii trebuie să ne menținem sănătatea folosind toate proprietățile legumelor și fructelor.
Țelina este extraordinar de importantă pentru organismul nostru. Este una din cele mai cunoscute și mai sănătoase vegetale din lume. Țelina are un conținut redus de calorii și, spre deosebire de alte legume, fiecare parte a acesteia poate fi consumată. Este bogată în acid folic și potasiu, dar și în vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar.
Recomandate sunt și citricele, pentru că sunt fructe care alcalinizează mediul intern al corpului. Varza este și ea recomandată pentru că, pe lângă eliminarea toxinelor, curăţă ficatul, reduce colesterolul şi îţi garantează şi un tranzit intestinal bun.

Prin piele se elimină o mare parte din toxine

În cura de detoxifiere o atenție deosebită trebuie acordată și îngrijirii pielii pentru că prin piele se elimină o mare parte din toxinele acumulate în corp. Cel mai recomandat tratament este cel cu băi relaxante cu sare de mare, uleiuri esențiale cu proprietăți de detoxifiere (de lămâie, grapefruit) sau uleiuri vegetale de cocos sau de migdale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS