17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNăutul, un posibil tratament pentru vitiligo

Năutul, un posibil tratament pentru vitiligo

Cercetătorii de la Banaras Hindu University (BHU) India susţin că năutul ar putea sta la baza unui tratament aşteptat de milioane de bolnavi de vitiligo din întreaga lume. Potrivit site-ului oficial al persoanelor afectate de această boală, www.vitiligo.ro, studiul indian a arătat că aplicarea unui unguent cu năut poate trata eficient vitiligo, ajutând repigmentarea şi controlând extinderea bolii.
La testare au participat 50 de voluntari. Dintre aceştia, pacienţii care au aplicat unguentul pe bază de năut pe zonele afectate de vitiligo au reuşit să recapete pigment în 20-90 de zile.
Prof. Yamini Tripathi, coordonatorul echipei de cercetători, susţine că eficienţa unguentului este dată de aminoacizii conţinuţi în năut. „Aceştia promovează sinteza melaninei şi regenerarea pigmentului“, afirmă profesorul Tripathi.
Medicul S.N. Ojha, alt membru al echipei de cercetători, s-a arătat entuziasmat de posibilitatea dezvoltării unei terapii ieftine şi eficiente pentru vitiligo pe baza recentei descoperiri. Inventatorii unguentului pe bază de năut caută sprijinul consiliului pentru cercetare în medicină din India pentru ca tratamentul să fie dezvoltat şi să ajungă cât mai repede pe piaţă.
Vitiligo este o afecţiune posibil autoimună, care duce la apariţia de pete albe pe suprafaţa pielii. Petele sunt provocate de distrugerea sau slăbirea melanocitelor (celule pigmentare, responsabile de culoarea pielii), iar rezultatul direct este pierderea sau oprirea producerii pigmentului. Deşi nu se ştie exact ce provoacă această depigmentare, tot mai multe cazuri sunt descoperite în fiecare an. Vitiligo afectează doar culoarea pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS