15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUniversitatea şi primul hop din sezon

Universitatea şi primul hop din sezon

Am asistat săptămâna trecută la primul eşec al Universităţii de când echipa a fost preluată de antrenorul Cioroianu. Despre înfrângerea propriu-zisă nu mai are rost să vorbim, pentru că de criticat este foarte uşor, dar a fost un eşec oarecum surprinzător, mulţi sperând că, după show-ul din meciul cu Farul, la Iaşi o să fie o sărbătoare oltenească. Poate tocmai această infatuare a jucătorilor ne-a făcut să clacăm, pentru că, aşa cum a debutat campionatul în aceste două etape, se poate observa că echipele mici au cam început să dispară. Aşa că, pe viitor, sub semnul acestui prim hop, un sfat pentru Dorel şi compania – nu mai subestimaţi adversarul! Jucaţi cu toţii ca şi cum aţi evolua împotriva echipelor Dinamo, Steaua sau Rapid.
Mulţi suporteri s-au supărat pe căpitanul Ştiinţei, considerând că Stoica ar trebui să fie mai temperat şi să urmeze declaraţiile patronului, care, deocamdată, pare mult mai ponderat şi mai echilibrat. Deşi, la ce reacţii am putut observa zilele acestea, la noi, în Craiova, nici când eşti modest nu e bine, fiindcă „îţi recunoşti neputinţa”, dar şi când te lauzi e rău: „doar nu vrei să fim ca în sezonul trecut, când numai gura era de noi”. Aşa că iarăşi vă rog să fim constanţi în susţinere şi să dăm noi, fanii, un exemplu de data aceasta, pentru că un nou scandal nu ar ajuta pe nimeni, având în vedere că este a doua etapă disputată.
Să sperăm că nu este dracul chiar aşa de negru şi că ne vom reveni destul de repede.
Meciul cu CFR Cluj nu trebuie tratat cu frică, nu ne întâlnim nici cu extratereştrii, nici cu galacticii şi nici cu minerii lui Cozma, aşa că, printr-o abordare mai prudentă şi printr-o tactică mai directă şi în viteză, putem să-i sărăcim pe clujeni de trei puncte şi să ne revitalizăm după înfrângerea din Copou. Dar, ţin să atrag atenţia, indiferent de rezultat, nu trebuie să ne hazardăm în predicţii optimiste sau sceptice pentru restul etapelor ce vor urma.
Şi ca să terminăm articolul într-un mod comic, trebuie să amintim şi de transferul lui Pleşan la Steaua, „Oaia“ alegând şi de data aceasta cu sufletul şi total dezinteresat de aspectul financiar. Băiat mărinimos Mihăiţă ăsta, cu un suflet extrem de mare, în care au încăput pe rând Universitatea Craiova,  Dinamo, Poli Timişoara şi acum Steaua şi în care o să mai încapă şi altele, că doar are 26 de ani şi un viitor pe măsura talentului său fluctuant. Aşa că Vaslui, Piatra-Neamţ, Tulcea sau Copşa Mică, nu doriţi un jucător sufletist?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII